De bankiersvrouw

Eline heeft een afschuwelijk jaar achter de rug. Haar man Frederick is vermoord door de Dood Alle Bankiers Alliantie en zij weet niet meer hoe ze zonder hem verder moet. Eenzaam en depressief vertrekt ze naar Salou, in de hoop dat deze meer optimistische omgeving het leven in haar terug kan brengen. Het onmogelijke gebeurt: ze ontmoet de zorgzame Erwin. Maar wie is hij eigenlijk? More

Available formats: epub, mobi, pdf, rtf, lrf, pdb, txt

First 35% Sample: read online
About Wendy Schuchmann

Hoe het allemaal begon

20 januari 1984 werd Wendy Schuchmann hevig protesterend op de wereld gezet. Gelukkig ontdekte zij enkele jaren later de vreugde van lezen en schrijven en veranderde haar protest langzaam maar zeker in een verregaande nieuwsgierigheid naar de wereld om haar heen. Deze nieuwsgierigheid had overigens eerder betrekking op gebeurtenissen dan op mensen, die zij vooral vreemd en irritant vond. Aanvankelijk schreef zij stripverhaaltjes, maar al snel wonnen de woorden het van de beelden. Vele verhalen volgden, afgewisseld door opgewekte reportages over commotie bij de eendenvijver en wonderlijke regenplassen in het Zuiderpark.

In groep acht besloot Wendy haar paardenverhaal te laten publiceren door een kinderboekenuitgeverij. Gelukkig dacht de uitgever er anders over en adviseerde hij haar om door te gaan met schrijven en aan haar teksten te blijven werken. Wendy nam zijn advies ter harte en schreef achter de schermen een veelheid aan teksten. Hoewel zij enkele artikelen, verhalen en gedichten in verenigingsbladen publiceerde, was de anonimiteit te aantrekkelijk om zomaar te verlaten. De meeste van haar teksten deelde zij niet met anderen.

Na het afronden van haar geschiedenisstudie besloot Wendy die veilige schulp toch maar heel voorzichtig te verlaten. Af en toe gluurde zij naar buiten en probeerde zij het literaire landschap te overzien. Met behulp van online schrijfcursussen werkte zij verder aan haar teksten. Ook schrijfwedstrijden en de mogelijkheden van social media begon zij steeds interessanter te vinden.

En nu dan?

Wendy schrijft en publiceert fictie en non-fictie. Zij heeft de 24-gemeenten schrijfwedstrijd 2013 van Bibliotheek Oostland en Bibliotheek Zoetermeer gewonnen. Haar verhalen zijn gepubliceerd in bundels en in een tijdschrift. Wendy heeft de levensboeken van twee bewoonsters van een woonzorgcentrum geschreven. Tevens heeft zij columns geschreven voor de website van Psychologenpraktijk voor autisme. Een selectie van deze columns heeft zij gebundeld en als ebook uitgegeven via Smashwords. Ook zijn hier verschillende verhalen van Wendy’s hand te vinden. Een roman-in-wording is, zoals gezegd, in wording.

Hoe nu verder?

Wendy schrijft vrolijk verder aan haar verhalen, columns en roman-in-wording. Haar grote droom is het schrijven en publiceren van een historische roman. Voorlopig is dit nog toekomstmuziek. Gelukkig is zij dol op muziek.

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book