Patrick Brannigan

Biography

Patrick Brannigan (1971) was matroos op de wilde vaart, soldaat der eerste klasse en kelner op het zonnige Lefkas. In 1998 studeerde hij af als historisch letterkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Patrick ging daarna lange tijd op safari in Afrika. In 2011 won hij de NCSF-prijs én de Unleash Award.

Patrick woont vlakbij Amsterdam. Hij staart af en toe in een kampvuur onder invloed van allerhande hallucinogenen, verliest zich in virtuele werelden en werkt ondertussen stug door aan zijn meesterwerk, dat ongetwijfeld de gehele wereld zal veranderen.

Where to find Patrick Brannigan online


Where to buy in print


Books

Griekse nachten
By
Price: $1.99 USD. Words: 15,050. Language: Dutch. Published: July 9, 2014. Category: Fiction » Romance » General
Amanda is op vakantie in Griekenland met haar man Richard. Ze verveelt zich, totdat ze een knappe, donkere man ontmoet. Zal Amanda trouw blijven aan de saaie, degelijke Richard? Of valt ze voor de charmes van de onweerstaanbare Jorgos?
Het indigo van de dood
By
Price: $4.99 USD. Words: 82,410. Language: Dutch. Published: January 31, 2014. Category: Fiction » Literature » Literary
Deze zestien korte verhalen van Patrick Brannigan zijn een dwarsdoorsnede van genres uit de hedendaagse verbeeldingsliteratuur: urban weird, horror, erotische steampunk, sciencefiction en Keltische fantasy.
Evenbeeld
By
Price: $4.99 USD. Words: 80,440. Language: Dutch. Published: January 27, 2014. Category: Fiction » Fantasy » General
In de 21e eeuw roeit de mensheid zichzelf uit. De overlevenden gaan ondergronds. Met maar één uitweg: de virtuele wereld Anwyn. Een wereld vol schoonheid, mystiek, geweld en dodelijk gevaar. Zal de idealistische Caitlyn haar vijanden verslaan? Of verliest ze alles wat ze liefheeft?
Samhain
By
Price: $0.99 USD. Words: 5,400. Language: Dutch. Published: April 12, 2013. Category: Fiction » Fantasy » General
Tijdens de spooknacht van Samhain krijgt een vermoeide veteraan een onmogelijke opdracht van een huiveringwekkende boodschapper. Zal hij zijn sluwe vijand te slim af zijn? Of wacht hem een duister lot?
Kruispunt
By
Price: $1.49 USD. Words: 7,740. Language: Dutch. Published: February 17, 2012. Category: Fiction » Romance » Contemporary
Wat doe je als je man vreemdgaat? Zie je het door de vingers? Of accepteer je het geheimzinnige aanbod van een duistere organisatie? Manon van Helwegen nadert een kruispunt in haar leven. Welk pad kiest ze?
Een vervloekte viking
By
Price: $0.99 USD. Words: 4,920. Language: Dutch. Published: February 11, 2012. Category: Fiction » Romance » Fantasy
Ook een woeste, verminkte vikinghoofdman kan verliefd zijn. Maar Torhilde bespot de liefde van Grim. Dus gaat hij met zijn bemanning op zoek naar een liefdesdrank. Zal Torhilde van hem houden? Of is de liefde een vloek? Een kort, inktzwart liefdesverhaal. Eerder verschenen in Pure Fantasy Magazine #21.
Migiro de halfbloed
By
Price: $0.99 USD. Words: 3,210. Language: Dutch. Published: January 29, 2012. Category: Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Net als iedere jongen moet Migiro zware beproevingen ondergaan om een krijger te worden. Maar Migiro is een halfbloed zonder vrienden. Spannend verhaal over volwassen worden, discriminatie en moed. Winnaar themaverhaal Pure Fantasy Magazine 19.
Het jachtgeweer
By
Price: $1.49 USD. Words: 9,960. Language: Dutch. Published: January 28, 2012. Category: Fiction » Literature » Literary
Jan van Ittersum is een mislukt schrijver die worstelt met zijn innerlijke demon. Een demon die zich een weg naar buiten weet te banen. Een demon die Jan een inter-dimensionaal reisje aanbiedt naar de gouden jaren van zijn jeugd. Maar is het verleden wel altijd zo rooskleurig als we ons voorstellen? En slaagt Jan er in de liefde van zijn dochtertje te herwinnen?
De pan is machtiger dan het zwaard
By
Price: $0.99 USD. Words: 3,230. Language: Dutch. Published: January 26, 2012. Category: Fiction » Fantasy » General
De elven hebben de dwergen het platbranden van hun elvenwoud nooit vergeven. En nu zit Bolfur Rondbuik zwaar in de problemen: de elven vallen aan, zijn keuken staat in de fik en hij is te dik om te vechten. Maar een zwaarlijvige dwergenkok heeft nog andere wapens... Zal de pan machtiger zijn dan het zwaard?
De nadagen van Nico
By
Price: Free! Words: 860. Language: Dutch. Published: January 20, 2012. Category: Fiction » Literature » Biographical
Een ultrakort verhaal over de verderfelijke invloed van Nico(tine). Een inspiratiebron voor iedereen die wil stoppen met roken. Of juist wil beginnen.
Anders
By
Price: $0.99 USD. Words: 2,020. Language: Dutch. Published: January 18, 2012. Category: Fiction » Young adult or teen » Family
Bruno is anders. Zijn ouders zijn slim en slank, maar hij is dom en dik. Zijn moeder kan zijn aanwezigheid niet verdragen, zijn vader is altijd op reis. Bruno is eenzaam. Wat is het geheim van zijn afkomst? Wil hij er eigenlijk wel achter komen? Misschien kunnen sommige geheimen beter geheim blijven.
De vloek van de Almoeder
By
Price: $0.99 USD. Words: 1,700. Language: Dutch. Published: January 6, 2012. Category: Fiction » Horror » General
Een man verliest alles wat hij liefheeft: zijn bruid, zijn eer en zijn krijgsmakkers. Zal hij zijn vrouw terugvinden en in triomf terugkeren naar zijn dorp? Of is hij weinig beter dan het monster dat hem van alles beroofde?
Bran van Alman'or
By
Price: $0.99 USD. Words: 4,840. Language: Dutch. Published: December 30, 2011. Category: Fiction » Fantasy » General
(5.00)
Bran van Alman'or is een schavuit die op zoek is naar de moordenaar van zijn vader. Nogal gewetenloos verkrijgt hij een mysterieus kistje. Zal de inhoud van het kistje hem helpen? Of juist ten gronde richten? Dit verhaal is een ode aan de fantasy-grootmeester Jack Vance.
Echte schoonheid zit van binnen
By
Price: $1.49 USD. Words: 8,350. Language: Dutch. Published: December 30, 2011. Category: Fiction » Horror » General
Een spuuglelijke biochemicus die met DNA klooit, een chimpansee die van dansen houdt, een irritante robot en een wondermooie studente...dat kan nooit goed gaan. Of wel? Winnaar NCSF-prijs 2011.
De weg der eerzucht
By
Price: $0.99 USD. Words: 5,370. Language: Dutch. Published: December 30, 2011. Category: Fiction » Fantasy » General
Een dienaar volgt zijn meester naar de kust van het 17e-eeuwse Noord-Afrika. Zal zijn meester vinden wat hij begeert? Of zal hij luisteren naar zijn geweten en opstaan tegen demonische krachten? Winnaar Unleash Award 2011.

Patrick Brannigan's favorite authors on Smashwords


Smashwords book reviews by Patrick Brannigan

  • De Valentijnstraktatie on Dec. 29, 2011

    Amusant verhaal.
  • De amulet on Dec. 30, 2011

    Uitzonderlijk sterk fantasyverhaal, dat mij bij vlagen aan Tanith Lee deed denken.