Karin C. Rasmussen

Publisher info

Karin Cvetko Vah, rojena Cvetko Rasmussen, je zaposlena na Univerzi v Ljubljani in je doktorica matematičnih znanosti. Pri svojem delu se ukvarja z raziskovalno matematiko in poučevanjem študentov. Njeno glavno vodilo je iskanje resnice - tako v matematiki, kakor tudi v literaturi in življenju nasploh. Zadnje čase raziskovalno deluje znotraj teorije dualnosti, kjer preučuje, kako se lastnosti neke matematične strukture odslikavajo v njenem dualu, nekakšnem matematičnem zrcalnem objektu.

Je avtorica romana z naslovom Razmerja v ogledalu in večih kratkih zgodb, od katerih sta bili doslej objavljeni glosa Za pest drobiža v Sobotni prilogi Dela in kratka zgodba Deček ob reki v Primorskem dnevniku. Zgodba Deček ob reki je prejela nagrado komisije na natečaju za najboljšo kratko zgodbo Založništva tržaškega tiska in je bila skupaj z drugimi izbranimi zgodbami objavljena v knjižici z naslovom Po koncu začetek, Založništvo tržaškega tiska, 2013.

Where to find Karin C. Rasmussen online


Where to buy in print


Books

Razmerja v ogledalu
Price: $4.95 USD. Words: 36,280. Language: Slovenian. Published: November 4, 2013. Categories: Fiction » Romance » Contemporary
Razmerja v ogledalu je zgodba o ljubezni, zgodba o razmerjih, ki se zgodijo, ko jih ne iščemo in si jih ne želimo, ki zmotijo tok našega življenja in nas spremenijo. Konkretno, gre za zgodbo o zdaj poročeni ženski, ki je v mladosti hodila s poročenim moškim. Ko v mislih predeluje obdobje z nekdanjim ljubimcem, se nenadoma znajde na drugi strani.

Karin C. Rasmussen’s tag cloud