Jupiter Marsh

Biography

Jupiter Alonzo Marsh is het pseudoniem van Dominique Spaan (m), aspirant schrijver van fictieve verhalen. Zijn grootste inspiratiebron is het leven zelf. Hij die zijn ogen en oren durft te open, haalt de meest briljante gebeurtenissen uit de meest simpele alledaagse ervaringen.
Uit deze stelling blijkt dat, hoewel zijn meeste verhalen fictief zijn, de basis ervan gevonden kan worden in de werkelijke realiteit.

Jupiter A. Marsh woont in zijn geboortestad Eindhoven, met de twee baardagamen Gloriana en Ceaderr, in een te kleine studio

Smashwords Interview

Herinnert u zich het eerste verhaal dat u ooit heeft geschreven?
Het schrijven van verhalen loopt al van jongs af aan als een rode draad door mijn leven. Ik geloof dat ik de leeftijd van tien jaar nog niet bereikt had, toen de eerste korte verhalen al geschreven waren. Helaas had ik destijds geen computer tot mijn beschikking om de verhalen in op te slaan en door de jaren heen zijn de schriften waarin ik schreef zoek geraakt. Het allereerste korte verhaal dat ik op deze leeftijd schreef kan ik mij helaas niet meer herinneren.

Het eerste ‘echte’ verhaal dat ik schreef, kan ik mij herinneren als de dag van gisteren. Het werd in hoog tempo geschreven, nadat ik met een paar vrienden naar een optreden van mijn favoriete band was geweest. Kennelijk haalde ik zoveel inspiratie uit die ene dag, dat het verhaal in anderhalve maand geschreven werd. Ondanks dat het verreweg van perfect was, heb ik het verhaal in boekvorm in eigen beheer, onder een ander pseudoniem uitgegeven. Dit was in september 2008. Op dit moment ben ik het verhaal aan het herschrijven en de planning is het verhaal nog dit jaar opnieuw te publiceren, maar dan onder het pseudoniem J. A. Marsh hier op smashwords.
Hoe benaderd u het omslagontwerp?
Het omslagontwerp voor de twee korte verhalen ‘Honderd kleuren in wit’ en ‘de trein’ heb ik zelf gemaakt. Eerlijk: deze verhalen zijn gepubliceerd als een test op smaswords en hadden nu eenmaal een omslag nodig. Voor verhalen die ik in de toekomst wil publiceren ben ik nu in onderhandeling met de grafisch creatieve geesten in mijn familie (mijn neef Tom en zijn vader Stephan van Esch). De een heeft een gedegen grafisch verleden achter de rug, de ander heeft zijn opleiding in deze branche bijna afgerond. Op enkele puntjes na, krijgen zij van mij alle vrijheid om een omslag te ontwerpen, gebaseerd op het verhaal dat het omslaat. Dit betekend dus ook dat zij tot een selecte groep behoren, die mijn verhalen te lezen krijgen, voordat deze gepubliceerd worden.
Read more of this interview.

Where to find Jupiter Marsh online

Facebook: Facebook profile

Books

De krulvliegenkweker
Price: Free! Words: 9,260. Language: Dutch. Published: November 30, 2013. Categories: Fiction » Humor & comedy » Black comedy
Wat is mijn leven toch saai! Deze gedachte liet mij overgaan tot het aanschaffen van twee huisdieren. Echter liep het niet zoals ik verwacht had.
De Trein
Price: Free! Words: 670. Language: Dutch. Published: November 15, 2012. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
Een mini-verhaal over een jongen in een trein.
Honderd kleuren in wit
Price: Free! Words: 7,040. Language: Dutch. Published: November 15, 2012. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
Elsa's levensvisie veranderd als de liefde van haar leven niet blijkt te zijn zoals ze gedacht of gehoopt had. De kleuren die ze zag en die haar emoties bepaalden, verdwijnen.

Jupiter Marsh's tag cloud

baardagaam    emotie    huisdier    jongen    kleuren    liefde    raar    trein    vreemd    vriendschap