Nonfiction » History » European

Sub-categories: Europe / Great Britain | Europe / Western | Europe / Eastern | Europe / Ireland | Europe / Former Soviet Republics | Europe / Germany | Europe / Spain & Portugal | Europe / France | Europe / Italy | Europe / Baltic States | Europe / Greece | Europe / Scandinavia
A History of the Celtic Peoples: The Revival of the Celtic Spirit
Price: $3.99 USD. Words: 195,120. Language: English. Published: February 11, 2021. Categories: Nonfiction » History » European
The last book of a four volume set that examines the importance of the Celtic people, whom the author claims are alive today and living in the same regions they traditionally inhabited. This volume examines the Celts as they begin to regain their ancient heritage and its importance in the world.
A History of the Celtic Peoples: The Pain of Celtic Glory
Price: $3.99 USD. Words: 200,440. Language: English. Published: February 11, 2021. Categories: Nonfiction » History » European
The third book of a four volume set that examines the importance of the Celtic people, whom the author claims are alive today and living in the same regions they traditionally inhabited. This volume examines the glory the Celts achieved as well as the price they paid for that glory.
A History of the Celtic Peoples: The Reawaking of Celtic Pride
Price: $3.99 USD. Words: 195,480. Language: English. Published: February 11, 2021. Categories: Nonfiction » History » European
The second book of a four volume set that examines the importance of the Celtic people, whom the author claims are alive today and living in the same regions they traditionally inhabited. This volume examines the struggles they endured under Germanic rule from the end of the Dark Ages to the Renaissance.
A History of the Celtic Peoples: The Crushing of the Celtic Spirit
Price: $3.99 USD. Words: 187,590. Language: English. Published: February 11, 2021. Categories: Nonfiction » History » European
The first book of a four volume set that examines the importance of the Celtic people, whom the author claims are alive today and living in the same regions they traditionally inhabited. This volume examines the conquest and disasters they endured up to around the year 1000 CE.
The Emperor's New Kilt: The Two Secret Histories of Scotland.
Price: $4.50 USD. Words: 63,190. Language: English. Published: December 25, 2020. Categories: Nonfiction » History » European, Nonfiction » History » European
Did you know? The kilt was invented by an English factory manager. Most tartans date from 1822. Scotland had electric lighting 70 years before Edison ‘invented’ it. King Arthur and Robin Hood were both Scottish. Thought not.
Un futuro luminoso: Cresciuto in Transilvania all'ombra del comunismo
Price: $8.99 USD. Words: 107,820. Language: Italian. Published: December 21, 2020. Categories: Nonfiction » Biography » Autobiographies & Memoirs, Nonfiction » History » European
"Un futuro luminoso" racconta la storia di un bambino, della sua famiglia e del suo villaggio nella Transilvania del dopoguerra. Una bellissima lingua che il giovane Teodor scopre per caso gli farà incontrare l'amore della sua vita e lo salverà dal comunismo. La sua storia si dipana sul sottofondo del dramma che la sua famiglia e il suo Paese vivono nella Romania stalinista degli anni '50.
The British Army Reference for Ulysses Scholars
Price: $9.99 USD. Words: 142,220. Language: English. Published: December 5, 2020. Categories: Nonfiction » History » European, Nonfiction » Social Science » Political science
Reference book on the British Army of the Late Victorian and Edwardian Eras. Includes a history of that service from the Restoration through 1904. Written for devotees of Joyce's Ulysses who are interested in detailed knowledge of the British Army and its wars as such matters are referenced frequently in the novel.
Mentides de la història
Price: $9.95 USD. Words: 71,530. Language: Catalan. Published: September 14, 2020 by OmniaBooks. Categories: Nonfiction » History » European
Amb Mentides de la història, el segon lliurament de la col·lecció Història de la societat, donem a conèixer fets, suposadament històrics i popularment interioritzats com a certs per una majoria de la població, però que en realitat o no eren com s’explica, o en la majoria de casos directament no van arribar a passar mai. De forma cronològica, fem un repàs dels fets històrics no històrics més estes
Secret Gardens of the City of London
Price: $4.99 USD. Words: 51,290. Language: British English. Published: August 25, 2020. Categories: Nonfiction » Travel » Travel - Reference, Nonfiction » History » European
A guide and reference book to the secret gardens within the City of London, the Square Mile. Between the skyscrapers and banks are Roman and Viking alleys and lanes leading to a wealth of hidden gardens left from Great Fires, Plaques, The Blitz & other disasters. I would say how badly could you get lost in a square mile? The answer is not only ‘very’ but also ‘totally and utterly’!
Napoleon's Moscow Raid (Napoleon's Searching of the Grail) (Russian Edition)
Price: $70.00 USD. Words: 55,350. Language: Russian. Published: July 27, 2020. Categories: Nonfiction » Education & Study Guides » Student life, Nonfiction » History » European
Художественный нон-фикшн роман о расследовании малоизвестных фактов о войне 1812 года, связанных с так называемым "Нашествием" Великой Армии Наполеона на Москву, производимых двоечником и хулиганом Вовочкой и престарелым маразматиком-директором школы Палпалычем. Книга абсолютно несерьезна, хоть и глубоко научна, т.к опирается преимущественно на первоисточники.
Shqiptarët e Fuqitë e Mëdha
Price: $3.99 USD. Words: 67,070. Language: Albanian. Published: July 9, 2020 by Klubi i Poezisë. Categories: Nonfiction » History » European
“Shqiptarët e Fuqitë e Mëdha” i autorit serb Vladan Gjorgjeviq, i shkruar më 28 janar 1913 mbahet si një ndër librat më të zi kundër shqiptarëve. Mbase kurrë nuk do të merrej me shqiptarët, nëse nuk do të ishte brenga e formimit të shtetit shqiptar, rreziku i ngritjes së këtij shteti, për tmerrin e tij, mu në zemrën e mbretërisë mesjetare serbe, që pati vdekur me kohë.
Braided in Fire: Black GIs and Tuscan Villagers on the Gothic Line 1944
Price: $9.99 USD. Words: 139,670. Language: English. Published: June 30, 2020 by Permuted. Categories: Nonfiction » History » Military, Nonfiction » History » European
BRAIDED IN FIRE is the stirring author’s search to understand the drama that unfolded between the Italian peasants and African-American infantrymen of the 366th Infantry Regiment, - attached to the celebrated "Buffalo Division, 92nd Infantry"- whose lives were lost, or changed irrevocably by a village battle in Tuscany during the Battle of Garfagnana.
The Plague of 1665: Daniel Defoe’s Journal of the Plague Year and other contemporary accounts
Price: Free! Words: 82,320. Language: English. Published: June 18, 2020. Categories: Nonfiction » History » European, Nonfiction » Health, wellbeing, & medicine » Diseases / contagious
The Plague of 1665 was the last great epidemic of plague to strike London.This book provides an overview of the plague's history and pathology, followed by a comparison of contemporary accounts, with an abridged version of Daniel Defoe's "A Journal of the Plague Year", and summaries and extracts of other works by doctors and diarists.
TEK FRANKET
Price: $12.99 USD. Words: 82,370. Language: Albanian. Published: May 25, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
Në këtë libër të bazuar me shumë informacione nga jeta e shqiptarëve në Francë, përshkohen itinerare të mërgimtarëve shqiptarë që nga koha e stradiotëve në shekullin e XVI, të cilët u vunë në shërbim të kurorës mbretërore franceze e deri tek lëvizjet rilindase e më pas në emigracionin e viteve ‘20-‘30 të shekullit XX.
SHQIPËRIA NË LUFTËN NORMANDO-BIZANTINE (ALEKSIADA)
Price: $7.99 USD. Words: 77,000. Language: Albanian. Published: May 22, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
Çfarë ndodhi në Shqipëri në fundin e shekullit XI dhe fillimin e shekullit XII?...Ana Komnena, bija e perandorit të Konstantinopojës Aleksi I, në veprën e saj madhore Aleksiada kushtuar jetës dhe luftrave të atit të saj bazileus, përshkruan luftrat e tmerrshme midis normandëve dhe bizantinëve në Shqipëri.
Shtigjeve Të Hershme Të Historisë
Price: $14.99 USD. Words: 104,830. Language: Albanian. Published: May 21, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
“Shtigjeve të hershme të histories” është një libër me shkrime e ese historike që trajtojnë figura të tilla si Homeri, Sokrati, Neroni, Cezari, perandori i parë i Romës antike, August Oktaviani apo figura të tjera të cultures e relogjioneve siç janë figurat e Shën Palit, Shën Agustinit, Jeronimit, Flavius Jozef si dhe dy figurat e mëdha, të Jezunë dhe Profetin Muhamet.
BONJOUR D’ALBANIE
Price: $9.99 USD. Words: 76,260. Language: English. Published: May 14, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
Ky libër i botuar me rastin e 100 vjetorit të Luftës së Parë Botërore i referohet ngjarjeve të kësaj periudhe në frontin juglindor të Shqipërisë që përfshinte zonën e Korçës, Gramozit, Pogradecit dhe të Shkumbinit ku u zhvilluan luftime të ashpra mes ushtrisë franceze të Lindjes (L’Armée d’Orient) dhe trupave austriako-hungareze, gjermane, turke e bullgare.
Me Arvanitët Udhëve Të Greqisë
Price: $9.99 USD. Words: 76,030. Language: Albanian. Published: May 14, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
Ky libër është një udhëtim historik nëpër Greqi. Në qëndër të tij janë arvanitët, kjo popullsi shqiptare që prej shekujsh ka ruajtur identitetin e vet kulturor por që veçanërisht në kohën e Revolucionit Grek për pavarësi dha një kontribut vendimtar për çlirimin e Greqisë. Pikërisht kjo përbën sot një bazë të fuqishme për të ndërtuar fqinjësinë dhe bashkëpunimin mes dy popujve grek e shqiptar.
Konsullatat Franceze në Shqipërinë e Shekujve XVII-XIX
Price: $14.99 USD. Words: 100,180. Language: Albanian. Published: May 6, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
Nga konsujt e parë francezë në vitet 1600-1700 si Comte, Isnard, Boulle apo Garnier etj., e deri tek Degrand, zbuluesi i varreve të vjetra të Komanit në fundin e shekullit XIX, historitë dhe raportet e konsujve në Janinë dhe Shkodër drejtuar Quai d’Orsay-t na shfaqin ngjarje të mëdha mbresëlënëse dhe jetën e tyre të përditshme, çka na bëjnë të imagjinojmë jetën shqiptare të këtyre shekujve
Jinetes en la niebla
Price: $6.00 USD. Words: 56,080. Language: Spanish. Published: May 2, 2020. Categories: Nonfiction » History » European
Este libro narra la batalla de Somosierra y sus prolegómenos, al tiempo que examina con cierto detenimiento la situación social y política de la España de aquellos años convulsos, en los que el Antiguo Régimen comienza a hacer para ser sustituido por un nuevo orden social.