Debutanten

Adult
Verhalenbundel met een snuifje romantiek, een vleugje fantasy, een mespuntje spanning, een tipje geschiedenis, een ietsepietsie magisch realisme, ja zelfs een geutje horror. More
Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html
First 5% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
About André Van Butsel

Verhalen zijn overal. Ze zijn er altijd geweest. We vertellen, tekenen, schilderen en schrijven ze, al veertigduizend jaren en misschien zelfs langer. Voor we onze wieg uit zijn krijgen we al sprookjes te horen, over prinsen en prinsessen, heksen en tovenaars, wolven en vampiers. We smullen ervan.
Veertig jaar geleden schreef ik mijn eerste verhaal. Ik vond het onlangs terug op zolder, neergepend in een kasboekachtig kantoorschrift met een dikke kartonnen kaft. Het was niet goed, maar het was een verhaal, dertig bladzijden lang. Wauw!
Studie, werk, gezin voorkwamen dat ik ermee doorging. Spijtig. Anders was ik nu een gevierd schrijver met talloze literaire prijzen achter mijn naam, met boeken die vertaald werden in dertig talen en ook nog eens verfilmd op Netflix. Dan lag ik nu in de koningssuite in een Grand-Hôtel aan de Franse Riviera, met uitzicht op mijn luxejacht, bubbels te verteren en decadente praat te verkopen aan Natalie Portman en Keira Knightley.
Verdomd, nu doe ik het weer. Ik moet echt iets doen aan die fantasie van mij.
Het mocht niet zijn. Veertig jaar later ben ik een debutant. Welk genre zal je vragen. Cross-genre zal ik antwoorden want ik word niet graag ergens op vastgepind. Kan erg pijnlijk zijn. Wat wordt het dan? Heel simpel: een snuifje romantiek, een vleugje fantasy, een mespuntje spanning, een tipje geschiedenis, een ietsepietsie magisch realisme. Verhalen dus. Korte. De lange zijn voor later.
Wat mij betreft heeft een schrijver slechts één opdracht, dat is: ‘to interest, amuse, or instruct the hearer or reader’ (dictionary.com).
Ik debuteer met de verhalenbundel Debutanten (wat bijzonder vreemd klinkt). In oktober 2020 verschijnt de novelle De Straatbewoner.

Learn more about André Van Butsel

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book