Και μου απόμειναν οι αναμνήσεις

Η λέξη ανάμνηση αναφέρεται σε γεγονότα και βιώματα από το παρελθόν μας τα οποία, σε ανύποπτες στιγμές ή εξαιτίας συγκεριμένων συγκυριών, ανακαλούνται στη μνήμη μας. Σκοπός τους βιβλίου αυτού είναι η αυθεντική και χωρίς γλωσσική επεξεργασία δημοσίευση κειμένων μου σχετικών με τις αναμνήσεις της γενιάς μου, ιδωμένες μέσα από την δική μου ματιά στο διάβα της ζωής. More
Available ebook formats: epub mobi pdf
First 20% Sample: epub mobi (Kindle)
About Χρήστος Ευαγγέλου

Ο πατέρας μου στο καπάκι της «καρσέλας» [του μπαούλου], την μόνη που άφησαν άδεια και δεν έσπασαν οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες όταν έφυγαν, έχει γράψει τις «μερομηνίες γεννήσεως των παιδιών του και των εγγονών». Συγγνώμη μας άφησαν και τα… καρφιά στους τοίχους. Για μένα λοιπόν γράφει ότι: «Το παιδί μου ο Χρήστος γεννήθηκε στας 13 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη στους Παξούς στο σχολείο του Γάι το 1944». Όταν γυρίσαμε στην Πλαταριά έγραψαν ως ημερομηνία γεννήσεως 18 Μάη 1943 και ως «γεννηθείς εις Πλαταριάν Θεσπρωτίας» και αυτό λαμβάνεται… υπ'όψι.

Τελείωσα το…. νηπιαγωγείο, με νηπιαγωγό την Βασιλική Πανδή-Ρίζου, το δημοτικό με δασκάλους κατά σειρά: Βασιλική Μυλωνά [Διευθυντής Σχολείου ο Θωμάς Πορφυρίου], Δημήτριο Μελά και Τζιάσιο Αριστοφάνη και το εξατάξιο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας. Μετά από εξετάσεις φοίτησα ένα χρόνο στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή. Την άφησα γιατί είχε πολλά…θεωρητικά μαθήματα και συγχρόνως ήμουν υποχρεωμένος να δουλεύω. Πήγα στην Σιβιτανίδειο Τεχνική Σχολή Εργοδηγών Δομικών Έργων η οποία ήταν νυχτερινή τετραετούς φοιτήσεως και έτσι είχα τη δυνατότητα να σπουδάζω και να δουλεύω για να ζω και να βοηθώ τους γονείς μου. Δούλεψα ως εργάτης στις οικοδομές, ως επιπλοποιός και τον περισσότερο καιρό ως μπογιατζής….ως ελαφριά δουλειά. Υπηρέτησα στη Αεροπορία ως Χειριστής Ραντάρ και…. δακτυλογράφος στον Άραξο-Λευκάδα και Υμηττό….μόλις 28 μήνες χωρίς καμία μέρα φυλακή.

Το 1970 προσλαμβάνομαι στον Ο.Τ.Ε ως εργοδηγός Δομικών Έργων. Εργαζόμενος στον Ο.Τ.Ε. πήρα το πτυχίο της Ανώτερης Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών [Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε] κατεύθυνσης Δομικών έργων, μια και το μεράκι μου ήταν να γίνω δάσκαλος. Και πράγματι δίδαξα για αρκετά χρόνια στις Τεχνικές Σχολές. Συνεχίζω τις σπουδές μου και πήρα το Πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αναγνωρίστηκαν τα πτυχία μου στον Ο. Τ. Ε από τον οποίο πήρα σύνταξη το 2000. Στο μεταξύ η Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της ΣΕΛΕΤΕ αναγνωρίστηκε ως Ανωτάτη.

Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Σαριτζόγλου. Έχουμε δύο παιδιά, τον Στέφανο και την Πηνελόπη.

Read Χρήστος Ευαγγέλου's Smashwords Interview
Learn more about Χρήστος Ευαγγέλου

Reviews of Και μου απόμειναν οι αναμνήσεις by Χρήστος Ευαγγέλου

This book has not yet been reviewed.
Report this book