Τετράδιο βιογραφίας

Τo «Τετράδιο βιογραφίας» είναι η μυθιστορηματική ανάπλαση του βίου και της δράσης του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού και ταυτόχρονα μια σκιαγραφία του καιρού και των τόπων όπου έζησε και δίδαξε τα ελληνικά γράμματα. More

Available ebook formats: epub mobi pdf rtf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
About George Ksinos

Ο Γιώργος Ξεινός γεννήθηκε στην Ίμβρο το 1944. Μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1968 από το περιοδικό «Νέα Πορεία» του οποίου υπήρξε συνεργάτης για 40 χρόνια. Συνεργάστηκε με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Ευθύνη», «Κινστέρνα», «Ελιμειακά» κ.ά. και συμμετείχε σε συλλογικά έργα δημοσιεύοντας διηγήματα, μελέτες και δοκίμια για τη θεωρία και την ιστορία της λογοτεχνίας, ενώ οδοιπορικά του έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση.
Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: Τρία τοπία της λογοτεχνίας (δοκίμια( 1974, Επιστρέφοντας αλλιώς (διηγήματα) 1982, Αυτός ο άνθρωπος πριν… (διήγημα) 1986, Τώρα επιστρέφοντας (διηγήματα) 2000, Ίμβρος και Τένεδος – Ιστορία παράλληλη 2005 και Εις την Πόλιν (κείμενα στο φωτογραφικό οδοιπορικό του Μ. Πλάτωνα) 2001.
Από το 2006 είναι πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει από το 1978. Διευθύνει εδώ και τριάντα χρόνια το περιοδικό «Ιμβριώτικα» και είναι πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τένεδου.

Report this book