νομαδικόν: ημερολόγιο δρόμου

Rated 5.00/5 based on 1 reviews
Η ιστορία κάποιου που άφησε την πόλη, την καριέρα και τους αγαπημένους του, για ν’ αναζητήσει τη ζωή. Η καταγραφή του οδοιπορικού του από τα μονοπάτια των Ιμαλαΐων ως τις ζούγκλες της Καρνάτακα. Το χρονικό της γνωριμίας ενός “homo urbanus” με την κουλτούρα του δρόμου και των ταξιδευτών· με την πνευματικότητα της Ανατολής· με τη νηφάλια παρατήρηση. More

Available ebook formats: epub mobi pdf rtf lrf pdb txt html

First 10% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
About Dimitris Mamakos

Ο Δημήτρης Μαμάκος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του 1974. Το 1999 ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας και τον Γενάρη του 2000 ξεκινά την περιπέτειά του στον κόσμο του εμπορίου και των επιχειρήσεων. Τον Μάρτιο του 2009 αποσύρεται. Είναι τώρα ελεύθερος να ικανοποιήσει το πάθος του για τα ταξίδια και να αμφισβητήσει ακόμα και τα πιο θεμελιώδη δεδομένα. Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, ταξιδεύει για το Κατμαντού, χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Ξεκινά να κρατά ημερολόγιο. Πολύ σύντομα, η αποτύπωση των εμπειριών του από το ταξίδι και η καταγραφή των συσχετισμών της περασμένης και της τωρινής του ζωής τού γίνεται πάθος και τον Φεβρουάριο του 2012 το ημερολόγιο του εκδίδεται (αυτοέκδοση με ΣΚΟΠΟ) με τον τίτλο «νομαδικόν: ημερολόγιο δρόμου». Τέσσερις μήνες αργότερα, η πρώτη έκδοση έχει εξαντληθεί και το «νομαδικόν» ξαναπάει στο τυπογραφείο. Τον ίδιο μήνα, ο Δημήτρης απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για την εθελοντική μετάφραση του βιβλίου, που σήμερα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από τους 18 εθελοντές που θέλησαν να συμμετάσχουν. Εντός του έτους, το βιβλίο θα κυκλοφορεί και στα αγγλικά. Άλλο ένα ταξίδι έχει αρχίσει!

Videos

Παρουσίαση (09/02/2013)
Η παρουσίαση και ο σχολιασμός του βιβλίου έγινε από τις δημοσιογράφους Δήμητρα Λαχουρή (ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου) και Χριστίνα Βογιάννη (Νέα της Λέσβου). Την παρουσίαση κολούθησε ένας ζωντανός και με πολύ ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ του συγγραφέα και των παρευρισκομένων.

Readers of This Book Also Read

Reviews

Review by: Giorgos Lamprakis on Aug. 08, 2012 :
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί!
(reviewed 21 days after purchase)

Print Edition

Report this book