(ψιλο) ΝΕΚΡΗ

Adult
Rated 5.00/5 based on 1 reviews
Η Λίντα έχει πρόβλημα: Όχι μόνο τη σκότωσε ο γκόμενός της, αλλά δεν της λέει και τι έκανε το σώμα της. Τι άλλο μπορεί να κάνει η Λίντα εκτός από το να τον βασανίσει μέχρι να τα ξεράσει όλα; More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
Words: 10,050
Language: Greek
ISBN: 9781458061072
Tags: greek
About Naomi Kramer

Naomi Kramer is an Australian author living on Macleay Island in Queensland. She's addicted to coffee, dyes her hair odd colours, and looks a little like a corporate hippy on weekdays. She loves the beach, and her dream is to own a world-class barista.

Reviews

Review by: Georg Hadjidimitriou on Oct. 12, 2010 :
Ένα από τα πιο ανορθόδοξα κείμενα που έχω διαβάσει. Το μίγμα κυνικότητας και χιούμορ είναι μοναδικό. Πλήθος αδίστακτων, αντιπαθών, εγωκεντρικών χαρακτήρων διηγήται σε πρώτο πρόσωπο μια ιστορία που ο αναγνώστης μάταια θα προσπαθήσει να προβλέψει την κατάληξή της. Η μινιμαλιστική γραφή της Kramer απαιτεί σε αρκετά σημεία επανάληψη της ανάγνωσης κάποιων παραγράφων όπου κινδυνεύει να χαθεί η συνέχεια. Οι χαρακτήρες, μόλις που σκιαγραφούνται, γίνονται ωστόσο οικείοι και παρασύρουν τον αναγνώστη σε συμμετοχή. Το λεξιλόγιο των διαλόγων και μονολόγων θα απασχολούσε πριν από μερικά χρόνια την εισαγγελία και ακριβώς γι΄αυτό πετυχαίνει την διαμόρφωση ατμόσφαιρας ήδη από την πρώτη σελίδα. Η ροή του ελληνικού κειμένου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή του πρωτότυπου. Η Emman. George μεταφέρει στα ελληνικά το milieu των αγγλικών με εντυπωσιακή άνεση και σιγουριά, χωρίς ίχνος μεταφραστικής „δουλοπρέπειας“. Κάτι τέτοιο δεν πετυχαίνεται αν δεν έχεις γλωσσικά βιώματα από πρώτο χέρι. Η μεταφραστική δουλειά του DEAD(ish) θα μπορούσε να γίνει case study σε σχολές και σεμινάρια μετάφρασης.
(review of free book)

Review by: tzimar on Sep. 15, 2010 : (no rating)
Τελικά πουθενά δε βρίσκει κανείς ησυχία..Ούτε μετά θάνατον!
(review of free book)

Review by: Maria on Sep. 08, 2010 : (no rating)
Εμπνευσμένο! Και ποια από εμάς δεν έχει ονειρευτεί μια τέτοια εκδίκηση για κάποιον;
(review of free book)

Report this book