Amintiri din România socialista

Autorul ne introduce în atmosfera vietii din România socialista, amintindu-si de perioada razboiului, ocupatia sovietica, instaurarea si consolidarea regimului comunist pâna la prabusirea dictaturii.

Evenimentele istorice si personale aduc scriitorul în cele mai neasteptate situatii.

Recomandat celor care au trait "Epoca de aur", dar si mai mult generatiilor de dupa '89. More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

First 35% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
About Dr. Gheorghe Rafael-Stefanescu

Gheorghe Rafael-Ştefănescu întâmpină de mic greutaţi şi are parte de cele mai neaşteptate situaţii: persecuţia familiei de către noul regim comunist, despărţirea de mamă în clasele primare (copilul rămânând la internat), deportarea familiei cu domiciliu obligatoriu la Aiud, tocmirea la 14 ani ca ucenic la cooperativa "Oţelul" (autorităţile interzicându-i continuarea studiilor); reuşeşte insă să termine liceul la fără-frecvenţă.

Tânărul este exmatriculat în anul trei de la Facultatea de Medicină din Cluj din cauza "situaţiei economico-sociale a părinţilor". Se angajeaza ca fochist, muncitor necalificat în Aiud, termină Şcola sanitară din Arad şi asemenea unui Sisif modern, reîncepe studiile la Facultatea de Medicină din Bucureşti din anul întâi.

Când însă promovarea profesională îi este din nou blocată de partid (după absolvirea facultaţii, specializarea si cinci ani ca asistent universitar), hotărăşte să evadeze din acest castel kafkian.

În 2005 i-a aparut prima carte: "Amintiri din România Socialistă (de la înflorire la faliment)" în print, format electronic și pe AmintiriDinRomania.com.
În 2016 a publicat “Șapte decenii de medicină: Amintirile unui medic geriatru”.

Print Edition

Report this book