Sjekira

Rated 5.00/5 based on 4 reviews
"Zima ne dolazi. Zima je stigla."

U bliskoj budućnosti klimatske promjene dovele su do kratkotrajnih ekstremnih vremenskih nepogoda. Gradovi koji nikada prije nisu bili prekriveni snijegom sada izgledaju poput nordijskih. Situacija se polako otima kontroli kako sistem kolabira. Drva nestaje, hrane je sve manje. Građani postaju očajni, sjekire neprocjenjive. More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Alen Kapidžić

Meditator. Writer. Samizdat. E-pub pioneer. Aficionado of politically incorrect humor.

Learn more about Alen Kapidžić

Also in Series: Zimomora

Also by This Author

Readers of This Book Also Read

Reviews

Ianus Christius reviewed on on Dec. 3, 2013

Uvijek sam volio knjige fantastike; a ovo djelo je još jedan primjer kako se uz pomoć malo mašte može zaintrigirati svakog SF čitatelja i ponuditi mu još jednu viziju budućnosti.
(review of free book)
Alen Brabec reviewed on on June 28, 2013

"Sjekira" beskompromisno ogoljuje ljudsku narav u kriznim situacijama i poigrava se međuljudskim odnosima, utrljavajući čitatelju u njušku surovu realnost bezizlaznosti Zimomore, čije odjeke možete čuti i u Starim Pričama. Alen Kapidžić svojim osebujnim, ponekad zastrašujućim svođenjem kompliciranih emocija na oštra djela, tjera na preispitivanje i introspekciju. Najhladnija preporuka!
(review of free book)
Zoran Zmiric reviewed on on June 28, 2013

Ako je ova priča uvod u ono što nas čeka u zbirci "Zimomora" onda već sad mogu reći da je to jedno od izdanja koje s velikim nestrpljenjem očekujem. Atmosfera "Sjekire" ostavlja bez daha, ali i baca udicu na ono što se sve u "Zimomori" ima dogoditi, ne nužno oslonjeno na trenutno pročitano. Bude li energija "Sjekire" jednako tečna i žestoka i u dugom formatu, biti će to zbirka, roman, whatever... za koju se neće pitati za cijenu.
(review of free book)
vedran jakominic reviewed on on June 27, 2013

I samog me šokiralo kako možeš cijeli svemir strpati u nekoliko stranica. Savršena priča, sa zaokruženom atmosferom, savršene naracije i svim elementima vrhunske proze u deset minuta čitanja.
(review of free book)
Report this book