De Greet Hofmans-affaire

De Greet Hofmans-affaire is de beruchte hofkwestie waarin een eenvoudige gebedsgenezeres het voortbestaan van het Nederlandse koningshuis in gevaar bracht. Lambert J. Giebels (1935-2011) was de eerste historicus die deze affaire in zijn geheel in kaart heeft weten te brengen. More

Available ebook formats: epub

About Lambert J. Giebels

Dr. Lambert J. Giebels (1935-2011) was a Dutch politician and writer who was renowned in the Netherlands for his political biographies. His two-volume biography of Sukarno, written in Dutch, originally consisted of 1,100 pages. The English translation, Sukarno – A biography, is an abridged version of those two volumes. The translation is a collaboration between the Indonesian-American Raden M. Gatot Kusuma Sujanto and Geert van der Linden, a former vice-president of the Asian Development Bank in Manila.

Dr Lambert J. Giebels (1935-2011) was politicoloog, jurist en historicus. Tijdens het kabinet Den Uyl (1973-1977) zat hij voor de PvdA in de Tweede Kamer. Daarna werd hij schrijver. Giebels schreef de verhalenbundel Taboe op Bali over zijn ervaringen als ontwikkelingswerker in Indonesië. Tegelijk kwam Ontwikkeling van het democratisch denken uit, later uitgegeven als De geschiedenis van de democratie. Giebels beschouwde dit werk als zijn magnum opus. Daarna legde hij zich toe op biografieën. In 1995 promoveerde hij op zijn biografie van de eerste naoorlogse premier Louis Beel. Beel kreeg de taak de Greet Hofmans-affaire op te lossen. Daarna volgde de tweedelige, wetenschappelijke biografie van Soekarno en De Greet Hofmans-affaire. Giebels overleed op 12 oktober 2011 op 76-jarige leeftijd. Een jaar later kwam postuum zijn laatste boek uit: Hitler als kunstenaar.

Learn more about Lambert J. Giebels

Also by This Author

Also by This Publisher

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book