Stare priče

Rated 4.67/5 based on 3 reviews
"Mislim, drugo je bilo kada se onaj šupak od Cobaina ubio. To je živi kurac! 'Ko ga jebe! Kao on se nije znao nositi sa slavom pa se ubio! Ej, kao on je imo jebenih problema!? A nama će škver zatvorit! Ma, puši kurac šupčino! Dobro je da si se upuco jer bi' te ja, debilu! Al' ovo je nešto drugo! Pomriješe ljudi samo tako! SIDA, srčani, rak… Jebote, smrt hara!" - Tristo/tonska proba za EKV More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Alen Kapidžić

Meditator. Writer. Samizdat. E-pub pioneer. Aficionado of politically incorrect humor.

Also by This Author

Reviews

Review by: Lidija Skomerza on May 30, 2013 :
Ima tu štofa alene k. lijepo! dobro! i očekivano energično!
(reviewed 10 days after purchase)
Review by: Mladen Blazevic on May 17, 2013 :
Stare priče Alena Kapidžića su zaista stare priče. Većinu sam ih imao priliku čitati pred nekoliko godina i pročitavši ih danas ponovno čini mi se da s prvim sijedima nisu dobile višak kilograma i mlohave mišiće. Upravo suprotno. Održale su formu i postale pametnije. Ili je to društvo u kojem živimo odradilo za njih. Uvjeren sam da današnji apsolventi, propali studenti i radnici s neostvarenim ambicijama prolaze kroz slične stare priče. Kapidžić piše uvjerljive dijaloge koji mu razviju priču i za čas s njegovim likovima piješ pivu u parku ili stojiš na autobusnoj stanici. Ne trebaju mu opisi, panorame, filmovi. Ponekad ubaci sličicu samo da pokaže da može. SF, s druge strane, sam po sebi nudi prilike za višeznačnosti i promišljanje vremena u kojem živiš. E, Kapidžić i tu zna mjeru. "Sjekira" nam se možda nedavno već dogodila, ili nam se može dogoditi sutra ovako jednostavna, kakav taj alat i jest. Da ne duljim, ako bih trebao nešto reći o Kapidžiću kao autoru, rekao bih da kao rijetko tko zna stisnuti kočnicu, napisati samo ono što je potrebno za priču i nasilno ne ulaziti u ekran. Taj čovjek izgleda, dok piše, ostane za tipkovnicom.
(reviewed the day of purchase)
Review by: Anamarija Mrakovcic on May 16, 2013 :
Dakle ovako, prvo, ja bas ne citam ovakvu prozu, a pod 'ovakvu' mislim ne ljubice i Harry Pottera. ALI, strasno volim citati i drago mi ja sam sad probila led. sve ce reci cinjenica da sam nakon Starih prica kliknula na Smece jer hocu jos.. svidja mi se tvoja proza, malo treba na momente imat zeludac za to, bar ja moram, i malo me isto srce steglo vise puta jer.. Drugacije je citat ljubice, tj nesto sto i da nije fikcija se desava tamo nekamo i nas se ne dotikavle, a ovo je..bolno stvarno i itekako nas se tice. Ali to je i cilj, no? Dotaknut citatelja, a to radis zesce! Samo naprijed! :)
(reviewed 3 days after purchase)
Report this book