Een wereld van verschil - wat is er mis met cultuurrelativisme?

In Een wereld van verschil wordt de oorsprong van het cultuurrelativisme en de karikaturen die ervan worden gemaakt in de huidige culturele oorlog rond de islam onderzocht. More

Available ebook formats: epub

About Sjoerd de Jong

Sjoerd de Jong (Rotterdam, 1960) is een Nederlands journalist en publicist. Thans is hij werkzaam als Ombudsman bij NRC Handelsblad. Tussen 2006 en 2010 was hij plaatsvervangend hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Voordien was hij respectievelijk redacteur onderwijs van die krant, Suriname-verslaggever, adjunct-chef Binnenland, redacteur Opinie, chef van de Boekenbijlage en vanaf 2001 columnist.

Na zijn eindexamen op het Marnix Gymnasium in Rotterdam studeerde hij filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, met nadruk op Wittgenstein en Schopenhauer. Sjoerd de Jong is daarnaast ongediplomeerd Bob Dylanoloog en Neil Youngist.

In 2005 verscheen van zijn hand Spijtwraak waarin De Jong zich te weer stelde tegen allerhande demagogie die sinds de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh aan een ongenaakbare opmars leek te beginnen. Verder schreef De Jong biografieën van Marcel Proust, Richard Burton (de ontdekkingsreiziger), en Bob Dylan, en noteerde de herinneringen van studentenactivist Maarten van Poelgeest. In 2011 maakte hij zijn debuut als dichter met de bundel Uit het lood.

Also by This Publisher

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book