Dodenweg

Adult
Rated 4.50/5 based on 2 reviews
Rechercheur Thomas DeLohr doet onderzoek naar een tweetal auto-ongelukken, een zaak die hem dreigt terug te trekken in zijn verleden. Dan blijken de crashes helemaal geen te ongelukken zijn.
Fleur Benedictus is beginnend journalist. Haar pad kruist zich met dat van Thomas, een man die ze maar niet kan vergeten. Haar zoektocht naar erkenning heeft enorme gevolgen voor degenen die Fleur lief heeft. More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

First 30% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader

Also by This Author

Readers of This Book Also Read

Reviews

Review by: Jen Minkman on Aug. 13, 2013 :
Wat een spannend boek was dit! Ik lees normaal nooit thrillers (ik ken de schrijfster van haar paranormal romance, dat is meer mijn genre) maar ik wilde dit boek ook heel graag lezen. De karakter waren allemaal goed uitgediept, ik zag het einde helemaal niet aankomen, en ik vond het wisselende perspectief tussen de hoofdpersonen goed gelukt; het bracht de nodige afwisseling.
Wat ik persoonlijk heel moeilijk vond waren de scenes waarin we zien wat de moordenaar allemaal met zijn slachtoffers doet; daar werd ik echt misselijk van, ik vond het niet prettig om te lezen (maar goed, dit is dan ook een genre buiten mijn comfort zone!). Wat ik ook niet helemaal lekker vond lezen was de manier waarop werkwoordstijden werden gebruikt. Iedere keer als ik een voltooid verleden tijd verwachtte stond er een onvoltooid verleden tijd, en dat was nogal verwarrend. Kan zijn dat dat gewoon de schrijfstijl is waar de auteur voor gekozen heeft, het haalde me echter hier en daar uit het verhaal.
Ik kan dit boek zeker aanraden voor fans van thrillers! Ik heb het boek in het vliegtuig naar Hawaii en de eerste dag van mijn vakantie in 1 ruk uitgelezen :)
(reviewed 11 days after purchase)

Review by: Greet Oostvogels on Aug. 08, 2013 :
Dodenweg vertelt het verhaal van rechercheur Thomas DeLohr die onderzoek moet doen naar een tweetal auto-ongelukken. Hij worstelt met trauma’s uit zijn verleden die hem onstabiel maken. Fleur Benedictus is een enthousiaste beginnende journaliste die met een artikel over de ongelukken haar primeur wil halen op de voorpagina van de krant. Dan blijkt dat die craches helemaal geen ongelukken zijn en dat één van de slachtoffers een verdwenen meisje is. De paden van Thomas en Fleur kruisen elkaar. Fleur is nogal roekeloos en haar zoektocht heeft uiteindelijk grote gevolgen. Spannend!

Een boek begint altijd met de cover natuurlijk. Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat de cover iets zegt over de inhoud. Na het lezen kan ik zeggen dat dit hier het geval is. Dus het begin is al prima.

Dodenweg is een boek dat snel leest door de vloeiende aangename schrijfstijl. Olga kan de spannende scenes gedetailleerd en gruwelijk realistisch neerschrijven, adembenemend. Deze laten je hart een tikje sneller slaan en een kreetje tussendoor zal ook wel een keertje ontsnappen. Met de proloog alleen al neemt het boek een vliegende start en is meteen de toon gezet voor het vervolg van het boek.

De hoofdpersonages Thomas en Fleur zijn twee hele sterke karakters die elk hun eigen verhaal hebben en ze vechten ieder hun persoonlijke strijd uit. Dat Thomas van Johnny Cash houdt vind ik erg leuk, maakt hem meer tastbaar. Ze zijn erg mooi neergezet, complete en menselijke personen.

Het verhaal wordt afwisselend verteld in hoofdstukken vanuit Thomas, Fleur en de dader. Die van de dader zijn het meest gruwelijk en je wil eigenlijk dat ze ophouden. Toch heb je op een bepaald moment ook medelijden met de dader.

Het plot is zeer sterk. Als lezer word je stevig op het verkeerde been gezet. Dit boek vertelt meer dan het op zoek gaan naar wie het gedaan heeft. En dat maakt dat het zo een sterk boek is. Het einde laat nog heel wat open. Je hebt het gevoel van; en wat nu? Vertel verder. Het wordt nu wachten op het volgende deel in de Saksenburcht reeks, Vader. Gelukkig dat het een reeks is want zo een goed boek vraagt om een vervolg. Leuk is dat er achteraan een QR-code instaat die je leidt naar een deleted scene uit het boek.

Een geweldige pageturner, een ‘grote’ thriller.
(reviewed 48 days after purchase)

Review by: Linda Bremer on June 23, 2013 : (no rating)
What a suspense... a story that can happen next door. From chapter 1 to 74 amazingly well written; it took my breath away...
(reviewed 3 days after purchase)

Report this book