Demonul si ploaia

Adult
Rated 5.00/5 based on 4 reviews
Ebook gratuit. Trei povestiri de Radu Gavan. Despre un tata si fiul sau, despre doi indragostiti, despre un om singur. Si despre demonii lor.
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Radu Găvan

Radu Găvan s-a născut pe 29 decembrie 1978, la Bucureşti. Exorcizat, romanul său de debut, a fost publicat în 2014 la editura Herg Benet. În 2015 a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut, „Mircea Ciobanu“ și a fost nominalizat la Festival du premier roman de Chambéry pentru cel mai bun roman de debut. În 2016 a primit Premiul I la Festivalul Alexandru Macedonski pentru cel de-al doilea său roman, Neverland. Cel mai recent roman al său, Diavoli fragili, a fost publicat în 2017 la Pandora M (Grupul Editorial Trei). În 2018, romanul Neverland a fost tradus în limba germană.

Read Radu Găvan's Smashwords Interview
Learn more about Radu Găvan

Also by This Author

Reviews

Uirebit reviewed on May 25, 2020

Cele trei povestiri te impresionează, te câștigă și te fac să exclami „M-am gândit și eu adesea la toate astea!”
Radu Găvan atacă subiecte sensibile și actuale ale lumii în care trăim. Nu doar că s-a gândit la partea întunecată a vieții de zi cu zi, dar le-a și așternut pe hârtie, mda, a avut acest curaj.

Știu cât de greu poate fi să abordezi anumite subiecte sensibile, deranjante, de-a dreptul deprimante (violența, nesiguranța, vulgaritatea străzii, abuzul sexual, nebunia rutinei zilnice care te conduce adesea spre impulsivitate și explozie). Toate lucrurile acestea nu plac câtuși de puțin cititorului obișnuit cu siropoșenii și finaluri fericite (și nici nu trebuie), dar îl provoacă să gândească.

Acesta este meritul autorului Radu Găvan, că te face să-ți pui întrebări. De aceea este scriitor, ca să te conducă într-un mod subtil pe calea lui „Hai să gândim!”.
(review of free book)
Mircea Pricajan reviewed on Dec. 6, 2013

Trei povestiri surprinzator de sincer, tragice, actuale si, cu mici si neinsemnate scapari, foarte bine scrise. Fara stridente metaforice, fara sfortari literaturizante, cu un firest debordant,frizand naivitatea, textele lui Radu Gavan din acest mic ebook sunt expresia temerilor tanarului de azi, temeri in fata pericolelor pe care societatea slutita i le poate arunca in cale in orice clipa, oricat de tare s-ar stradui el sa-si vada - sters, modest - de viata lui de familie ("Instinct", "Demonul si ploaia") sau cea a iubirii adolescentine ("Mesajul"). Cititi carticica in cateva zeci de minute si sunteti mai castigati decat daca stati o zi intreaga pe facebook.
(review of free book)
Cosmin Godeanu reviewed on Nov. 28, 2013

3 povestiri despre natura umana, deseori imprevizibila.

preferata mea este INSTINCT. Este aleasa mea dintre cele 3, toate insa foarte bine scrise. Scurte dar pline de esenta.
Tehnica este remarcabila, recomand cu caldura cartea Exorcizat - ce defineste cu adevarat stilul autorului. Socanta si deopotriva sensibila.
(review of free book)
Miruna Fecioru reviewed on Nov. 27, 2013

Am gasit foarte interesante toate cele trei povesti, preferata mea insa este a doua povestire, v-o recomand cu placere.
Daca va asteptati sa gasiti niste povestiri obisnuite, veti fi surprinsi complet de originalitatea scriitorului si de realitatea pe care reuseste cu talent s-o infatiseze.
(review of free book)
Report this book