Liams revansch

Liam föds med en extraordinär talang för att spela trumpet och spås en lysande framtid. Hans uppväxt kantas av svårigheter och han blir sviken av de personer som står honom närmast. Liams tröst blir trumpeten och de enda stunder han känner sig riktigt trygg är när han får spela på sitt instrument. More

Available ebook formats: epub mobi pdf rtf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
Words: 75,540
Language: Swedish
ISBN: 9789163722684
About Thor-Björn Bergman

Jag heter Thor-Björn Bergman och har jobbat som professionell filmare sedan 2005, men intresset för foto och film har funnits sedan jag var 12 och fick min första stillbildskamera.

Jag är utbildad inom ekonomi och musik, jag har jobbat som musiklärare och speciallärare, jag har haft ledande positioner inom databranschen och har arbetat som programmerare och systemutvecklare, jag har varit marknadskonsult och drivit egna företag sedan 18-årsåldern och jag har varit projektledare, coach och tränare inom svensk tennis.

Mina dagar är omsorgsfullt planerade och jag lever för mina projekt. Kanske är det en konsekvens av en barndom kantad av övergrepp, kanske är det tecken på den Aspergerdiagnos jag fick som vuxen. Men egentligen spelar det ingen roll. Jag är den jag är och jag måste få göra saker på mitt sätt för att överhuvudtaget fungera

Jag kom in i filmbranschen genom ett samarbete med Ola Ström (Solstollarna) och under de fem första åren producerade jag ett 100-tal reportage- och informationsfilmer för ett 50-tal kunder som exempelvis Europeiska Socialfonden, Malmö stad, Friskis & Svettis, Sparbanken Syd, Kullabergs Naturreservat och Röda korset. Det gick riktigt bra och uppdragen kom i strid ström.

Men sedan fick jag nog och kände att jag ville göra något mer. Kanske jobba med projekt där jag kunde använda mina barndomsupplevelser och min kunskap på ett konstruktivt sätt för att sprida information och hjälpa andra. Så jag startade Kanal 24 – en webb-tv-kanal med syfte att producera och visa film om utsatthet och dess konsekvenser. Hugo Stenbecks stiftelse nappade på idén och under tre år fick jag full finansiering för att producera material till sajten. Jag filmade, regisserade och klippte 55 filmer och reportage som sågs fler än 250 000 gånger av drygt 75 000 unika besökare. Nu har projektet upphört, men filmerna kan ses i sin helhet här på Kanal 100, men då under förutsättning att man donerar en liten slant till mitt fortsatta sociala arbete.

2012 startade jag musikprojektet Konsert 2032 där målet är att anordna en välgörenhetskonsert 21 april 2032 och tills dess samla in minst 20 miljoner kronor till sociala projekt riktade till barn och ungdomar. Gärna inom områdena musik, foto, film eller litteratur. Efter 35 års uppehåll började jag spela trumpet igen och om allt går enligt planerna ska jag medverka som solist på konserten.

I konkurrens med bl a Patrik Sjöberg fick jag Trasdockans pris 2011. Priset delas ut årligen under Trasdockans dag på Medborgarplatsen i Stockholm till någon som har gjort ett extraordinärt arbete för utsatta barn. Året efter gick priset till Barnombudsmannen.

I december 2012 tilldelades jag det prestigefulla Stenbeckstipendiet på 50 000 kr för mitt sociala engagemang. Utmärkelsen går till eldsjälar som arbetar mot mobbning/destruktiva normyttringar, för att öka respekten för barns röster eller mot våld.

Jag har skrivit två böcker, självbiografin Ängeln vid Hovs Hallar och romanen Liams revansch. Just nu skriver jag på min tredje bok, Sommaren med Bim, och planerar att skriva ytterligare tre böcker.

Jag har F-skattsedel via mitt företag, jag är medlem i Journalistförbundet och har presslegitimation.

Thor-Björn Bergman
Filmare & producent

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book