De Essentie Van Zwarte Piet

Dit boek gaat diep in op de kenmerken en attributen van Zwarte Piet en op de Sinterklaasviering, die een oeroude jaarwisselingsviering is.
Een god wordt gedefinieerd door zijn attributen en kenmerken. Met behulp daarvan is de geschiedenis van de twee Zwarte Pieten – Sint Nikolaas was de oorspronkelijke Zwarte Piet – terug te traceren tot zo'n 4000 jaar geleden, tot in de tijd van de heidense goden More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

About Dirk Bontes
Read Dirk Bontes's Smashwords Interview
Learn more about Dirk Bontes

Also by This Author

Reviews

Aartsengel reviewed on on Oct. 23, 2014
(no rating)
Dit boek leest zeer vlot, is aangenaam en het werk blaakt van een uitmuntende cultuurhistorische, absoluut neutrale kennis. Het is duidelijk dat het onderzoek niet op één nacht ijs werd uitgewerkt. Er ging sowieso een lange tijd historisch zoeken naar culturele diaspora aan te pas.
Dirk weet alles tot op de pointe aan te stippen. Het werk ontkracht tegen de meeste verwachtingen in, haast al de theorieën van de “Zwarte Piet” tegenhangers, in die mate dat je alleen maar kunt berusten dat het begrip “Zwarte Piet” geen mallemoer te maken heeft met een koloniaal, annex racistisch of eender welk negatief geïnspireerd verleden dan ook.
Het werk kan uiteraard worden gebruikt ter staving van de cultuurhistorische gronden van de mythe rond de “Zwarte Piet” figuur. Meer nog, het is de expressie van de waarheid. Men kan niet anders dan deze figuur geheel in ere herstellen en krachtens de cultuurhistorische antecedenten in het boek ook daadwerkelijk de naam “Zwarte Piet” geven.
Het is dus geen kleinerende racistische visie. Beter nog, de meeste theorieën van de tegenhangers lijken onbewust “Zwarte Piet” te verlagen tot een beschimpt en vernederd arm schepsel, iets wat hij zeker niet is!
Kortom ik beveel dit boek ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse cultuurhistorie en zeker aan de tegenstanders van “Zwarte Piet”, zodat ze ophouden om deze prachtige figuur te dompelen in een onwelriekend bad van vernedering, beschimping en racisme.
(reviewed 8 days after purchase)
Report this book