Een betreurenswaardige vondst.

Horror verhaal over de vondst van iets onschuldigs, dat iets verschrikkelijks blijkt te zijn.

Available ebook formats: epub mobi pdf rtf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
  • Category: Fiction » Horror » Occult
  • Words: 4,000
  • Language: Dutch
  • ISBN: 9781311154781
About Terrence Lauerhohn

Biografie Terrence Lauerhohn:
Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. Pas op 51 jarige leeftijd is hij begonnen met schrijven. Zijn eerste (bescheiden) uitgave was de korte Sciencefictionroman, 'Noptula', die al goede reviews ontving.
Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat, en zijn een zestal kortverhalen van hem in bekende magazines en in minder bekende uitgaven gepubliceerd.
Hij houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan.
Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn, ontdekte hij. Een passie die blijft groeien en daarmee ook zijn wil om echt goede verhalen te schrijven.
Met zijn roman 'De negen cirkels', die in 2014 bij uitgeverij Zilverbron verschijnt, hoopt hij veel lezers te plezieren.

Bibliografie;
*Noptula (2011) Roman (Boekscout)
*Schaduwzijde (2011), SF Terra (magazine).
*Juweel van Typanthe (2012), verhalenbundel, Van Zeeuwse bodem (De Klimmende Ster).
*Togdrill en Manatne (2012), verhalenbundel, PuberTijd (De Klimmende Ster).
*God boven goden (2012), verhalenbundel, Een man zonder naam (WB Fantasy)
*Iomanes verzoekingen (2012), PureFantasy NR. 27, (verhalenbundel, magazine, BOF)
*Een betreurenswaardige vondst (2013) Atlas verhalenbundel
***Verwacht in september 2014; 'De Negen Cirkels'. roman, dark fantasy, uitgegeven bij uitgeverij Zilverbron, (een imprint van Zilverspoor).
Recensies:

http://www.magictales.nl/index.php?page=boekopisbn&isbn=9789461763976
*MagicTales.nl (Marijke) op 19 oktober 2011:
Noptula van Terrence Lauerhohn Twee omnipotente wezens strijden, namelijk Macht en Bedreiging. Macht stuurt Zijn dochter (Hla’shifa) om iemand te vinden die over grote krachten beschikt(Carusha), waarmee Macht zijn vijand Bedreiging kan overwinnen. Doordat Hla’shifa zich verzet tegen het plan van Macht, wordt de toekomst ontregelt en volgt er een oorlog tussen de schepping van Bedreiging en de wereld Terra-Lwla.

Noptula is een dun boekje. Maar als je denkt dat je het snel uitleest, dat valt tegen (of mee, het is maar hoe je het bekijkt). Veel termen zijn best abstract en dat is een manier van denken die je aan moet spreken. Ik heb het boek zeer geboeid gelezen. De schrijver heeft best veel thema’s in het boek verwerkt. De strijd tussen goed en kwaad, moederliefde, manipulatie en voorbestemming om er een paar te noemen. Het is een boek met meerdere lagen. Je kunt alleen het verhaal lezen, maar ook kijken naar een stuk symboliek, dat zeker niet ontbreekt in Noptula. De hoofdpersoon wisselt in dit boek. Waar in het begin Hla’shifa als hoofdpersoon fungeert, neemt later haar stiefzoon Carusha de hoofdpersoonrol over. Hla’shifa blijft op de achtergrond wel duidelijk aanwezig en neemt in de epiloog de hoofdrol weer waar. Haar karakter groeit in dit boek. Van tamelijk onzeker tot iemand die het gevecht aangaat. Ook Carusha groeit en niet alleen in leeftijd. De wisseling van hoofdpersonen is heel vloeiend gedaan en past helemaal in het verhaal. Het is een spannend boek, met veel aandacht voor de ruimteschepen en beschrijving van de werelden. Het is een echte science-fiction. Al vond ik het wel moeilijk me een voorstelling van de wezens te maken, van de werelden en de schepen was dat juist weer makkelijker. Het is een boek dat ik zeker nog eens zal herlezen.
Oordeel:

http://www.schrijverspunt.nl/recensies-van-boeken/noptula-terrence-lauerhohn.html
* Schrijverspunt 19-10-2011:
‘Noptula’ is de debuutroman van Terrence Lauerhohn. En ik kan niet anders zeggen dan: Deze man kan schrijven.
In eerste instantie lijkt het boek nogal dun; ik heb ervaren dat fantasy- en science fictionschrijvers een voorkeur hebben voor epische boeken van het formaat statenbijbel. Maar hoewel het boek maar klein is, is het verhaal dat niet. In sobere woorden schetst Lauerhohn (pseudoniem van Peter Scheefhals) een strijd tussen Macht en Bedreiging, waarbij onschuldige levens worden ingezet om de strijd te beslechten.
Beschreven met weinig woorden krijgt de lezer het gevoel dat het hier om een rechtstreeks verslag gaat, hij voelt zich als het ware op de eerste rang zitten om de gebeurtenissen te bekijken en ervaren. Hij leert de hoofdrolspelers kennen, hun drijfveren, hun gevoelens. En belangrijker, als je dit boek leest wil je ook weten hoe het afloopt.
Ik had in het begin even het gevoel: dit verhaal ken ik - het lijkt op het verhaal uit de Bijbel (met de Macht, Bedreiging, Noptula en Hla’shifa in de rol van respectievelijk God, De Duivel, Demonen en Jezus). Maar ook andere Grote Fantasywerken (‘In de ban van de Ring’) borduren rond dat thema, en dat is niet verkeerd. Lezen!

© Ulrike Bonnema / Schrijverspunt

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book