Η τετραετία που έφερε την Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα (2005-2009)

Καταγραφή της θεμελίωσης και ανάπτυξης της Ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα στην τετραετία 2005-2009, των οραμάτων, ενεργειών και ρυθμιστικών υποχρεώσεων που επέβαλε η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) και επέφερε το άνοιγμα της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και του "πολέμου" που της έγινε για να μην αλλάξουν το status quo και οι μονοπωλιακές συνθήκες στις τηλεπικοινωνίες. More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Καθ. Νικήτα Αλεξανδρίδη (Prof. Nikitas Alexandridis)

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
Η διδακτική και ερευνητική εμπειρία του Καθηγητή Ν. Αλεξανδρίδη καλύπτει πάνω απο μιά 35ετία σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Αφού επι μία 10ετία έκανε όλες τις Πανεπιστημιακές του σπουδές και εργάστηκε στις ΗΠΑ, επέστρεψε στήν Ελλάδα και εξελέγει Καθηγητής της πρώτης Εδρας «Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» που ιδρύθηκε στην Ελλάδα στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά απο 5 χρόνια εξελέγει Καθηγητής της Εδρας «Ψηφιακών Συστημάτων και Υπολογιστών» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο οποίο υπηρέτησε για μιά άλλη 5ετία. Από το 1984, και επί μια εικοσαετία υπήρξε Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου George Washington, στην Washington DC, ΗΠΑ. Εχει δε διδάξει και σε διάφορα άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως π.χ. στο UCLA (Los Angeles) και Ohio University (Ohio) τών ΗΠΑ.
Έχει επίσης εκτεταμένη τεχνολογική, διοικητική και συμβουλευτική πείρα σε εταιρίες και κυβερνητικές υπηρεσίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Υπηρέτησε ως επιστημονικός εκπρόσωπος της Ελλάδος κατά τα πρώτα βήματα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος ESPRIT, για ένα σύντομο διάστημα ήταν (αναπληρωματικό) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, έχει εργαστεί στο ΚΕΠΕ και την Στατιστική Υπηρεσία ΕΣΥΕ, και ήταν από τους πρωτεργάτες Καθηγητές Πανεπιστημίων που ίδρυσαν και διοίκησαν μετά την μεταπολίτευση του 1974 το ΓΕΤΕΝ (Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων) για περίπου 5 χρόνια.
Ο Καθηγητής Αλεξανδρίδης έχει επίσης πλούσιο συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει έναν αριθμό από πάνω από 150 μονογραφίες ή δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους καθώς και την συγγραφή 13 βιβλίων (3 στα Αγγλικά και τα υπόλοιπα 10 στα Ελληνικά). Επίσης έχει οργανώσει και συμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, και υπήρξε μέλος επιτροπών κρίσης και αξιολόγησης επιστημονικών εργασιών και ερευνητικών προτάσεων τόσον στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Είναι ο ιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας ΕΠΥ (Εταιρία Επιστημόνων Πληροφορικής και Υπολογιστών), τής οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος για 2 χρόνια, είναι μέλος διαφόρων διεθνών τιμητικών εταιριών, αναφέρεται σε διάφορα Who’s Who in the World, έχει λάβει αριθμό τιμών, ευρεσιτεχνιών και βραβείων στο εξωτερικό και εσωτερικό (π.χ., Εμπειρίκιον Βραβείο), και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Μεταξύ Αυγούστου 2005 και Αυγούστου 2009 ύπηρξε Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Οι δραστηριότητες και τα επιτεύγματα της τετραετούς του θητείας καταγράφονται στο παρόν βιβλιο.
Περισσότερα στο: https://sites.google.com/site/nikitasalexandridis/home
email: nalexandridis@gmail.com

Learn more about Καθ. Νικήτα Αλεξανδρίδη (Prof. Nikitas Alexandridis)

Readers of This Book Also Read

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book