KOCKAR

Neću da budem kockar
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Željko Kalinić

Zeljko Kalinic je rodjen 1967. godine u Zadru.

Kroz sve knjige se pomalo nadnaravno provlaci i povezuje ih, bez obzira na temu, radnju, istorijski trenutak, ili likove, jedna fina nit koja prepoznaje i razdvaja dobro od zla sa namjerom da potakne covjeka da zapocne svoje 'ispravljanje', odvajanje dobra od zla, odvajanje istine od neistine, prepoznavanje i odvajanje ispravnog od neispravnog...

Knjige su pune zivopisnih likova koji su smjesteni u turbulentne istorijske trenutke, zanimljiva i uzbudljiva dogadjanja, cime su natjerani na neprekidno kretanje i akciju punu neizvjesnosti. Fiktivne ili realne misterije kojima su akteri povremeno ovijeni namecu pitanja o vlastitoj realnosti u kojoj zivimo. Psiholoski profili, akcije, reakcije i uopste ponasanje likova otkriva ljudske slabosti na kojima bi trebalo poraditi.

Svaka od ovih knjiga od citaoca zahtijeva svojevrsno putovanje kroz unutrasnjost knjige, preko opisanog dogadjanja u unutrasnjost samog sebe. Sta je za ocekivati da ce tamo unutra biti pronadjeno, neka ostane licna tajna. Namjera je da svako u sebi pokrene unutrasnji vjetar, bar jednu dobru 'Buru', pa da rastjera prljavu maglu koja se nadvila nad, od dobra opustjelu dolinu naseg uma.

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book