En zij kwamen in Elim aan

Zes weken lang alleen maar spelen op het strand en wandelen in de duinen. Dat is wat Henk Staal mocht doen toen hij in 1952 voor het eerst als ‘bleekneusje’ naar het Koloniehuis Elim werd gezonden op Schiermonnikoog. Een periode in zijn leven die een grote indruk achterliet. In dit boek beschrijft Henk hoe het was een bleekneusje op Schiermonnikoog te zijn. More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
Published by FTK Publishing
Words: 16,980
Language: Dutch
ISBN: 9781370676620
About Henk Staal

Henk Staal werd als bleekneusje op 10-jarige leeftijd in 1952 voor het eerst zes weken uitgezonden naar Elim op Schiermonnikoog. Daarna volgden nog tweemaal een verblijf van zes weken in dit koloniehuis. De ‘gezondheidsvakanties’ maakten op Henk een diepe indruk.

Toen Henk met de vut ging, werd hij nieuwsgierig of er nog wat van Elim te vinden was. Door een radio-oproep en persoonlijke gesprekken met andere bleekneusjes, ontdekte hij veel. Zo hoorde hij verhalen en gebeurtenissen die hij zelf vergeten was.
Na aanleiding van die gesprekken schreef Henk het boek ‘En zij kwamen in Elim aan’, waarin hij niet alleen zijn eigen herinneringen verwerkte, maar ook verhalen van andere bleekneusjes.

In januari 2013, is Henk na een kortstondige ziekte overleden. Zijn liefde voor Elim en het eiland Schiermonnikoog heeft hij overgedragen op zijn zoon en dochter.

Also by This Publisher

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book