Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης

Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει στη Γη! Οι ήρωες του Καζαντζάκη φεύγουν από τα βιβλία τους για να τον βοηθήσουν. Την ίδια ώρα δυο φίλοι ανακαλύπτουν το δρόμο της αναζήτησης... More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
About Christos Tsantis

Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας, επιμελητής βιβλίων λογοτεχνίας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.
Ιστοσελίδα: https://christostsantis.com/

Παρακολούθησε το πρόγραμμα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», καθώς και το πρόγραμμα «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία», το 2016. Παρακολούθησε σεμινάρια εισαγωγής στο Ψυχόδραμα με την Δανάη Χορομίδου (ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια-συνεργάτης του ΨΥΚΑΠ), το 2013.

Ήταν εισηγητής σε βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων το 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

Εισηγητής σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας που διοργάνωσαν το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων και το Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, το 2016, με θέμα τη Δημιουργική γραφή και λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη που σχετίζονται με την Ελληνική Μυθολογία. Το σεμινάριο ήταν ενταγμένο στις τοπικές δράσεις του Πανελληνίου Δικτύου Αναβίωσης της κλασσικής Ολυμπιάδας και του τοπικού σχολικού δικτύου πολιτιστικών θεμάτων «ΟΙΚΟΚΡΗΤΟ».

Εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει 2016 (Χανιά-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λιτόχωρο), που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Δίου Ολύμπου, η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών & ΟΜΚΕ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας-Θράκης Εσαεί εν Ροή, ο Σύλλογος ΑμεΑ Χανίων, ο ΟΠΑΝΔΑ Δήμου Αθηναίων, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Οικονομίας, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Το 2013 τιμήθηκε με έπαινο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη νουβέλα: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Η νουβέλα παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, καθώς και από σχολεία στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στη Νέα Σμύρνη.

Το βιβλίο εντάχθηκε σε βιωματικά σεμινάρια και παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό (Μάρτιος 2014). Αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου (σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια), από εκπαιδευτικούς σε βιωματικές δράσεις, ενώ παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Χ.Ε.Ν. Ελλάδας (το 2015). Παραμύθια του βιβλίου δραματοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε Νηπιαγωγεία γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην Αθήνα.

Το 2012 βραβεύτηκε στον 30ο διαγωνισμό της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» για το διήγημα: «Γράμμα σ’ έναν φίλο που έφυγε πρώτος».

Βιβλία του παρουσιάστηκαν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Πάτρας, του Πύργου Ηλείας, καθώς και από το ΣΔΕ του Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου Αχαΐας.

Έργα του που έχουν εκδοθεί:

«Με βάρκα το ταξίδι», μυθιστόρημα, 2007

«Το πηγάδι», μυθιστόρημα, 2008

«Φάρος», νουβέλα, 2012

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», νουβέλα, 2013 – 2η ανανεωμένη έκδοση, Δεκέμβριος 2015

«Κόκκινο Τριαντάφυλλο», ποιήματα, 2014

-Επιμελήθηκε το μυθιστόρημα της Βαγγελιώς Καρακατσάνη «Στη ρίζα του αετού», 2015

-Επιμελήθηκε την ποιητική συλλογή της Μαρίας Ζαβιανέλη «Οι Θαλασσινοί κήποι», 2016

-Επιμελήθηκε το μυθιστόρημα του Σάκη Ροδίτη «Ο πύργος του β – Μια μαθηματική περιπέτεια», 2016

-Επιμελήθηκε τη μελέτη της Ελένης Καβαζίδου «Νοηματική Γλώσσα-Ένα κλειδί και μια παγίδα για κωφούς και ακούοντες», 2016.

-Επιμελήθηκε το μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη «Τα δυο πουγκιά», 2016.

-Επιμελήθηκε τη νουβέλα «Οι άνθρωποι του Αυγούστου», του Κώστα Βελούτσου, 2016.

Learn more about Christos Tsantis

Reviews

This book has not yet been reviewed.

Print Edition

Report this book