De vier en de vijf; twee verhalen

De vier en de vijf is een bundel van twee verhalen. Het eerste gaat over vier vrouwen -jong en oud- in hun dagelijkse uitdagingen. Vier vrouwen zo verschillend als water, lucht, aarde en vuur. Het tweede verhaal gaat over een jonge vrouw. Haar vliegtuig heeft vijf uur vertraging en ze moet de uren alleen doorbrengen. Tot ze een klapt krijgt van een man. Een eigenzinnige, charmante man. More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Ceres van Esch

Ik val meteen met de deur in je, tsja laptop/telefoon/tablet? Ceres van Esch is een pseudoniem, vandaar de incognito badass ninja foto. (Ja, dat ben ik!) Meestal werk ik aan meerdere projecten tegelijk en ik wilde die scheiden van elkaar. Bovendien, als ik heel eerlijk ben, is het ook een stukje onzekerheid. Zo kan niemand zich (behalve de lezers van mijn verhalen) zich bemoeien met de schrijfproces. En dat is waar het mij om gaat.

Ceres is de naam van een godin uit de Romeinse mythologie. Ze wordt geassocieerd met de landbouw, vruchtbaarheid en liefde, maar er wordt ook gedacht dat zij banden had met de onderwereld. Er is een dwergplaneet in ons zonnestelsel die naar haar vernoemd is. Uit mijn voorliefde voor geschiedenis (pré-christelijk Europa en de Griekse en Romeinse tijd) en mijn fascinatie voor astrologie heb ik haar naam geleend.

Van Esch is de naam van mijn stammoeder. Daar ik graag leer over de geschiedenis van volken, heb ik dat ook met mijn eigen familie en zocht mijn stamboom uit. Ik ben begonnen bij mijn moeder en haar moeder (mijn oma). Zo ging ik steeds 'een moeder' terug in de tijd. Tot ik niet meer verder kon en ik bij de eerste moeder uitkwam. Haar naam was Maayke en ze werd geboren (of gedoopt) rond 1671 in Buesichem (Beusekom). Ze trouwde met Govert Willemsz van Esch en zo werd ze Maayke van Esch.

Learn more about Ceres van Esch

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book