Requiem za Belu Nemeth

U svom romanu Requiem za Belu Nemeth, Vladimir Jakopanec vraća se psihološkom profiliranju likova kojima je sudbina prepriječila put prema uspjehu, uspjehu koji im je gotovo na dohvat ruke sjajio pred očima. Ako su Anita i Bruno u prvom Jakopančevu romanu bili žrtve čitavog niza psiholoških problema koje nužno nameće iseljenički život, ako su Darko, Martin i čitav niz likova iz njegova More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
  • Category: Fiction » Classics
  • Words: 40,860
  • Language: Croatian
  • ISBN: 9780463678855
About Vladimir Jakopanec

Vladimir Jakopanec rođen je 1948. godine u selu Gornja Voća, na živopisnim padinama Hrvatskoga zagorja. Kad mu je bilo svega četiri godine, s roditeljima se seli u Koprivnicu gdje provodi djetinjstvo. Nakon završene srednje škole, studira engleski i hrvatski jezik na zagrebačkom Filozofskom fakultetu te teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.
Do sada je objavio dvije zbirke pjesama, romane "U zamci Nefretitis", "Heretici", "Requiem za Belu Nemeth", te zbirku pripovijedaka i novella "Omara". Vladimir Jakopanec povremeno piše i za hrvatske tiskovine u Australiji i Hrvatskoj. Bio je dugogodišnji urednik i voditelj hrvatskoga programa na 3mdr radiju u Melbourneu, gdje još uvijek surađuje s prilozima iz hrvatske povijesti, jezika i kulture, a posljednjih godina predaje hrvatski jezik na Victorian School of Languages.

Learn more about Vladimir Jakopanec

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book