Over de monsters en mensen van de ondierentuin:


Diep onder Artis, achter de deur met TOILET DEFECT, ligt de geheime Ondierentuin.

Daar bewaren ze de echt zeldzame dieren waarvan niemand gelooft dat ze werkelijk bestaan: de eenhoorns, draakjes, roze giraffen... Allemaal dieren die eindeloos veel gevaarlijker zijn dan simpele tijgers en leeuwen.

VINCENT wil later ondierenoppasser worden, net als zijn ouders Helga en Sven. Hij is dol op modeltreintjes en woeste computerspelletjes. Zijn liefste huisdieren zijn steenvretertjes.


INGRID is Vincents oudere zus. Een beetje een kreng maar best wel lief voor eenhoorns en vogelspinnen.


JASMINA is Vincents vriendinnetje. Ze rijgt graag kettingen van monstertanden en aait zelfs stekelvarkens.


BEREND BASTIAANSE is de grote vijand van de Ondierentuin. Deze ontslagen oppasser is de eigenaar van de duurste dierenwinkel van het land. Hij zou het liefst alle ondieren in zijn winkel te koop zetten.


SVEN en HELGA zijn Vincents ouders. Samen met, HERMAN en ANITA zijn ze de oppassers van de ondierentuin en bemannen ze dubbel Z, de noodlijn voor mensen die last hebben van ondieren. Draai hun nummer als je een draak onder je bed vindt of als er weerwolven onder je raam huilen.


HUGEIR de trol tenslotte bewaakt de enige ingang. Hij eet het liefst mensen die per ongeluk in de Ondierentuin terechtkomen. Jammer genoeg gebeurt dat bijna nooit en moet Hugeir genoegen nemen met een emmer levende adders.

Previous Page Next Page Page 2 of 18