Email this sample to a friend

© Copyright M J Walther

Kollateralt Mord

”Vad sa du att de hette?”

”Va?” frågade Erik.

”Det var inget.” En oviktig fråga han inte tänkte upprepa. Janne undrade hur det kom sig att hans kameraman Erik, var halvdöv med så pass låg ålder. Bara tjugoett och han frågade alltid, Va?

”Stjärngatan. Är där”, Sa Erik med ena handen pekandes framför sig och andra handen på styret. En fin öppen plats kom emot dem genom bilrutan när fordonet sakta närmade sig sitt mål.

”Ok, då fattas bara hitta de som ringt oss.” Bilen fortsatte framåt medan de lät blickarna spana området efter personerna de sökte. Urtypen för ett lugnt förortsområde mötte deras ögon. Ett litet torg framför dem med gröna träd som stod i ordnade rader utefter kanterna. Välskötta blomrabatter med trevliga gula och röda färger. En liten fontän i mitten som sprutade vatten med ett glatt porlande ljud. Ett fåtal bilar stod parkerade runt torget. Husen var låga. Två våningar med bostäder och några få affärslokaler. En banklokal, en blomaffär, en liten livsmedelsbutik och en pizzeria. Stora ytor och breda vägar gav en öppen känsla över området. Trevlig och lugn. Nästan inga människor. Klockan var tre på eftermiddagen och folk var antagligen på sina jobb.

”Där står det några”, sa Erik pekandes mot Pizzerian. ”Erkans Pizzeria”, fortsatte han läsandes skylten som hängde ovan restauranglokalen. ”Jag har för mig att killen som ringde hette Erkan.”

Janne bläddrade i Eriks papper som låg mellan dem i bilen. Ett block med handskrivna lappar. En fin slirig handstil som var lätt att läsa. Det är därför grabben är kameraman och jag reporter, tänkte Janne och drog på läppen. Grabben skriver för bra helt enkelt. För fint för att vara reporter.

Previous Page Next Page Page 1 of 10