Email this sample to a friend

SOHAMA HATHA!


By Jani Jaatinen


Copyright Jani Jaatinen 2010


Published by Dham Rockas at Smashwords

Sohama Hatha


Yritin koota tähän kirjaan mahdollisimman kokonaisvaltaisen joogaharjoituksen, jonka tekemiseen menee aikaa noin tunti. Seuraavassa käymme hieman läpi harjoituksen rakennetta.

Harjoitus aloitetaan aurinkotervehdyksellä. Aurinkotervehdyksen tarkoitus on tässä harjoituksessa saada lihakset lämpenemään ja veri kiertämään.

Padangusthasanassa ja Padahastasanassa lantio on suoraan eteenpäin, lonkat linjassa keskenään ja taivutus tehdään eteen. Trikona ja Parsvakonasanassa lantio on suunnattu suoraan eteen ja taivutus tehdään uloskäännetyn jalan suuntaan. Utthita Virabhadrasanassa ja Sirangusthasanassa lantio käännetään työskentelevän jalan suuntaan. Parivritta Trikonasanassa ja Parivritta Parsvakonasanassa taas käännetään lantio työskentelevän jalan suuntaan ja tämän jälkeen, pitämällä lantio paikallaan, kierretään selkää. Eli selän kierto tehdään seisomaliikkeissä asteittain. Tasapainoharjoitukset ovat seisomasarjan alussa aurinkotervehdyksen jälkeen, jotta ne olisi keskittymistä vaativina liikkeinä helpommin hallittavissa.

Previous Page Next Page Page 1 of 16