Interview with Howard L. Braden

Ki a kedvenc íród?
Arthur C. Clarke, Ray Bradbury, Ernest Hemingway.
Mi indíttat arra, hogy reggel kikelj az ágyból?
Az, hogy újabb lépéseket tehetek azért, hogy adhassak valamit a világnak, és hogy megérthessek valami új dolgot.
Mi jellemzi az írási folyamatodat?
Először meghatározom, milyen gondolatot szeretnék átadni. Ezután kitalálom, ezt a gondolatot milyen történet milyen dramaturgiai folyamat mutatja be a legtisztábban. Ezután vázlatot készítek belőle, a vázlaton addig dolgozom, ameddig szükséges (néhányszor néhány napot hagyom ülepedni, hogy aztán friss elmével megláthassam, mit kell még rajta változtatni), majd a vázlatból egy 98%-os szöveget hozok létre, amit már csak fésülgetni kell. A helyesírásom tökéletes (lett, miután mindent megtanultam az első lektoromtól; nagyon gyorsan tanulok), így korrektorra már nem is igazán van szükség, elegendő, ha egy-két hétig pihenni hagyom a szöveget (ami megtörténik, pl. a könyv eleje esetében, mire eljutok a közepéhez, és így tovább)...
Mit élvezel leginkább írás közben?
Azt, ahogyan a kitalált történet és annak vázlata a szemem előtt és a kezem alatt formálódik kész könyvvé. Amikor elmélyülök az írásban, egy részem ugyanúgy olvassa az ujjaimról éppen legördülő történetet, mint az olvasó, aki először olvassa azokat a sorokat. Írás közben végigizgulom, -nevetem, -sírom a történetet.
Mivel töltöd az idődet, amikor nem írsz?
Főként tanulással, tájékozódással. Nagyon gyorsan tanulok, és könnyen átlátok összefüggéseket. A szórakozás lényegében kimerül abban, hogy egy kicsit kikapcsolom az agyam pl. egy általam kedvelt sorozattal, filmmel. A hétköznapi értelemben vett szórakozási lehetőségek egyáltalán nem kötnek le, és nem is igénylem őket.
Emlékszel az első történetre, amelyet írtál?
Halványan. "Hívnak a tölgyek" volt a címe, 17 évesen írtam (belőle pár oldalt). Elveszett, és semmire sem emlékszem róla, de nem volt egy jelentős mű, valójában azt sem tudtam, miről is szeretnék írni, így pedig nem lehet könyvet írni. A stílusa viszont teljesen más volt, mint a mai kiforrott stílusom. Nagyon romantikus volt, de ma úgy mondanám: fecsegtem.
Mikor kezdtél el írni?
Prózát 2010-ben, verseket 16 évesen. Az első novellapróbálkozásaim nem voltak különösebben értékelhetőek.
Emlékszel az első történetre, amit olvastál, és hogy az milyen hatást tett rád?
Igen, Tőke Péter: Veszedelem az ősvilágból című könyve volt ez. Gyerekként többször is elolvastam. Lenyűgözött az író történetalkotási és technológiai kreativitása.
Mi áll az első könyved létrejöttének hátterében?
Az a felismerés, hogy a benne foglalt gondolatokra a világnak, az emberiségnek tényleg szüksége van, nem csak úgy tűnik.
Mit jelentenek számodra a rajongóid?
Annak bizonyítékát, hogy az írással valóban megérintek életeket, hatást gyakorlok, méghozzá jótékony hatást; másra nem is volnék hajlandó.
Milyen művön dolgozol a következőkben?
Az Ammara folytatásán, elsősorban. De van a fiókban néhány kidolgozandó történet, viszont mivel nem a fióknak írok, így elsősorban az első mű sikerességén alapul minden további munka.
Published 2015-11-29.
Smashwords Interviews are created by the profiled author, publisher or reader.

Books by This Author

Ammara – az első 9 fejezet
Price: Free! Words: 29,210. Language: Hungarian. Published: May 16, 2016. Categories: Fiction » Science fiction » Adventure, Fiction » Adventure » General
Olvasd el a lebilincselően izgalmas inspirációs kalandregény első 9 fejezetét ingyen! A teljes mű (17 fejezet) megvásárlásáról ráérsz a 9. fejezet végén dönteni. Howard L. Braden regénye angolul is megjelent, és kiváló értékeléseket kapott a Readers' Favorite könyvajánlóitól. A könyv egy trilógia első része. — "A jövő regénye…" – Anne-Marie Reynolds
Ammara – az ébredés
Price: Free! Words: 57,890. Language: Hungarian. Published: November 29, 2015. Categories: Fiction » Science fiction » Adventure, Fiction » Adventure » General
Lebilincselően izgalmas, felemelő, megható, egyúttal megszívlelendő gondolatokat, mély életfilozófiát is felvonultató tudományos-fantasztikus kalandregény, melynek üzenetéhez életet lehet igazítani. Howard L. Braden regénye magába szippant, a történet a szerző különös stílusának köszönhetően filmszerűen megelevenedik az olvasó lelki szemei előtt páratlan olvasási élményt nyújtva.