Interview with Johanna Lime

What's the story behind your latest book?
Wat is het verhaal achter je laatste boek?
(De vergeten vloek deel 1 Sluimerend vuur, het is uitgebracht bij uitgeverij Zilverbron)

Op Laskoro is het 968 jaar nadat Marcel Morane koning werd, nu is Marwin Revaldesh-Morane dat. Hij heeft twee zonen en de oudste wil zijn vader niet opvolgen. De jongste zoon, Jima Revaldesh-Morane moet dan wel de kroonprins van Laskoro zijn, maar hij is een dromer. Hoe kan hij de beschermheer worden over het grote koninkrijk dat uit vijf planeten bestaat? En waardoor is de disharmonie in de bevolking ontstaan?

De Wanzjen (hogepriester) van Chyndyro heeft hoge verwachtingen van zijn jongste zoon. Maar Lucian Ming wil zijn oudere broers niet in de weg staan. Hij leidt de vertalingscommissie waar, totdat Kamilia zich aanmeldt, alleen mannen lid van zijn. Hoe zit dat met het verleden van Laskoro? Waar zijn de magische dynastieën die er 3400 jaar geleden wel waren nu gebleven?

Franck Gettferdrey, de oudste zoon van Norman, merkt dat zijn vader er vreemde ideeën op nahoudt. Na een schokkend voorval wordt Franck de leider van de Ruiters van Ursus en Leila en hij besluit de politiek in te gaan.

De drie dynastieën van Laskoro die vroeger magie bezaten. moeten na eeuwen weer samenkomen, maar kunnen ze met hun magie en met de technieken van het moderne Laskoro de dreigende oorlog voorkomen? Hoe stop je een vijand die zelfs voor magiërs onzichtbaar blijft?

(Schimmenschuw is ons debuut, het is uitgebracht bij uitgeverij Zilverbron)

Kamilia heeft als peuter haar moeder zien verdrinken in het moeras van Tulle en sindsdien woont ze met haar oma samen. Ze is nu zestien jaar (de leeftijd waarop je op Laskoro volwassen bent) en ziet aan de rand van de moestuin steeds een schim, waarvoor ze vlucht.

Als het zomercircus van Droam (het district op Laskoro waar Kamilia woont) in Tulle komt, speelt Kamilia voor waarzegster, maar als ze voor zichzelf de toekomst wil zien, wordt ze meegenomen door Avatars en valt door een tijdpoort.

Al gauw blijkt dat Kamilia in een ver verleden terecht is gekomen, op Chyndyro, een zusterplaneet van Laskoro. Ze wordt naar de matriarch gebracht en krijgt in de tempel te horen dat ze door zeven landen moet reizen om zeven punten van een ster te verzamelen. De zevenster vormt de sleutel van de enige tijdpoort die hier is. Ze moet langs alle magische dynastieën en in elk land liggen er haast onmogelijke opdrachten op haar te wachten. Dan krijgt ze ook nog eens te maken met geesten van draken.
What are you working on next?
Waar werk je nu aan?

Na ons debuut Schimmenschuw, werken we nu aan een trilogie. Deze trilogie speelt in dezelfde tijd als waarin Schimmenschuw begint maar in plaats van dat het verhaal terug gaat in de tijd, zoals bij de tijdreis die Kamilia maakt naar Chyndyro, speelt het verhaal zich nu in de moderne tijd af. De zeven magische dynastieën spelen in de trilogie "De vergeten vloek" weer een belangrijke rol, maar ook zijn er sciencefiction elementen. Deel 1 begint op Laskoro. Kamilia heeft na haar hoofdrol in Schimmenschuw in de trilogie een grotere rol gekregen dan het piepkleine rolletje dat ze in 2011 had, toen we nog maar net begonnen waren met boeken schrijven. De trilogie volgt meer het verhaal dat wij samen al meer dan 33 jaar aan elkaar vertellen door middel van het schrijven van dagboeken van onze personages dan Schimmenschuw. Nu we ermee bezig zijn moeten we toch wel verschillende details in onze werelden opnieuw bedenken. Dat is niet erg, het verhaal wordt er rijker door. We proberen van elk deel van de trilogie een afgerond geheel te maken, dat ook op zichzelf gelezen kan worden.

Deel 1 van de trilogie heet Sluimerend vuur en speelt zich af in het koninkrijk Laskoro dat zich bij de ster Atlas bevindt in de Plejaden. Dit boek is in 2017 op de markt gekomen.
Deel 2 van de trilogie zal Smeulend venijn heten en speelt zich af in het koninkrijk van de in deel 1 nog onzichtbare vijand van Laskoro. Dit boek wordt verwacht in september 2018.
Deel 3 van de trilogie heeft als werktitel Vuur en Zwaard heten en in dat deel barsten de gevechten los. Maar is vechten tegen elkaar wel de oplossing voor de problemen die lang geleden in beide werelden ontstonden door de door de Avatars uitgesproken vloek? Dit deel zal in 2020 worden uitgegeven.

We zijn nu ook bezig aan een ander boek. Dat wordt een autobiografisch verhaal over twee eigenwijze vrouwen en twee doldwaze aliens. Dit zal een opzichzelfstaand verhaal zijn. Wanneer het uitkomt is nog niet bekend.
What is your writing process?
Hoe ziet jullie schrijfproces eruit?

We brainstormen over een verhaal. Daarbij denken we na over welke fantasy- of sciencefiction elementen in het verhaal voorkomen, waar het verhaal zich afspeelt, wie de hoofdpersoon is, wie de tegenspeler is, welke personages er nog meer mee mogen doen en wat hun relatie tot de hoofdpersoon is, wat er gebeurt, hoe het zich ontwikkelt en welk conflict er speelt. Dan gaan we het verhaal in grote lijnen opzetten met een beginsituatie, een blinde vlek, vier keerpunten en een versnelling aan het eind waar de climax moet zitten. Die verhaallijn verdelen we in hoofdstukken en scenes, we bepalen vanuit welke persoon het geschreven moet worden en gaan aan de slag. Tijdens het schrijven, als we merken dat er toch nog iets ontbreekt, gaan we daarover in discussie en willen we nog weleens het een en ander aan de volgorde van de scènes veranderen. Soms komt er nog van alles bij om de wereld waarin het speelt beter uit de verf te laten komen. We zijn met romans meer planners die van tevoren een idee hebben van hoe het in elkaar steekt dan dat we al improviserend scènes schrijven die later in een volgorde worden gezet. Omdat we al jarenlang dagboeken hebben geschreven over onze personages en we een eigen fantasywereld voor hen hebben verzonnen, weten we voor de romans meestal wel waarover we willen schrijven.

Bij de korte verhalen die aan wedstrijdreglementen moeten voldoen en waarbij voor elk verhaal een nieuwe wereld bedacht dient te worden, komt onze inspiratie uit verschillende bronnen, zoals een titel die we als eerste al weten, woorden die ons te buiten schieten, taalgrapjes, een plaatje dat op onze verbeelding inspeelt, herinneringen, frases uit films en boeken, ervaringen die we opgedaan hebben op vakantiereizen en dergelijke. We zoeken naar fantasywezens, bijzondere opmerkelijke gebeurtenissen in het nieuws, paranormale gegevens, combineren allerlei dingen uit de natuur, doen onderzoek in boeken en op internet, maken een opzet en schrijven. Vaak komen we na een tijdje vast te zitten, maar daar vinden we dan wel weer een oplossing voor. Het leuke van samen schrijven is dat je erover met elkaar van gedachten kunt wisselen en dat je onmiddellijk feedback krijgt wanneer je een stukje tekst geschreven hebt.
Describe your desk
Hoe ziet je werkruimte eruit?

Marjo zit met haar laptop aan de eettafel in de woonkamer. Op die tafel liggen allerlei boeken als naslagwerk, schriften met aantekeningen van ideeën, een schrift met een takenlijst voor vandaag (tegenwoordig een bullet journal), een smartphone, agenda, post die nog opgeborgen moet worden, een onderzetter met een kop koffie die vaak koud wordt omdat ze te druk bezig is en vergeet te drinken. Aan de laptop zit een muis , extra externe harde schijven en een luidsprekertje. Soms staat er een bord met de lunch die pas laat in de middag wordt genuttigd omdat ook die wordt vergeten en een koektrommel met kaakjes die lekker weg happen.

Dinie zit drie meter verderop in de kamer achter een computermeubel waarin haar laptop staat, een apart toetsenbord en een muis. Ze heeft een paar websites openhangen zoals Wikipedia, Google, Fantasy names creator, synoniemennet, baby names, van Dale online woordenboek, Onze Taal en dergelijke. Haar koffie staat in een mok op een punt van de eettafel en wordt ook vaak koud. Soms zit ze op de plek van Marjo en redigeert een stuk tekst, dan zit Marjo naast haar. Soms schrijft Dinie op Marjo's laptop, soms schrijft ze op haar eigen laptop. Als er een deel geschreven is, wordt het naar elkaar toe gestuurd per e-mail. Marjo bewaart alle manuscripten en documenten zorgvuldig op de computer en slaat alles dubbel op, zodat er niets verloren kan gaan.

Als er een verhaal af is, wordt dit helemaal hardop doorgelezen en worden tijdens het lezen fouten eruit gehaald, zinnen die niet goed lopen gewijzigd, net zolang totdat we allebei tevreden zijn. We laten een verhaal dat klaar is een tijd met rust en lezen het na een maand of twee nog eens door. Ook dan zitten er soms dingen in die beter konden en die veranderen we dan weer. Als een verhaal is ingestuurd voor een wedstrijd en daarvan terugkomt met een juryrapport, gaan we het aan de hand van de opmerkingen van de jury weer herschrijven, als we het tenminste eens zijn met het commentaar. Opbouwende kritiek om ons schrijven te verbeteren is altijd welkom. We hebben ons moeten wapenen tegen afbrekende kritiek, die doet nog altijd pijn. Ook die harde kritiek lezen we door en dan bespreken we samen of er misschien toch een kern van waarheid in zit waarmee we ons verhaal alsnog kunnen verbeteren. Met schrijven ben je eigenlijk nooit helemaal klaar, ook al omdat je iedere keer weer iets nieuws erbij leert.
Do you remember the first story you ever read, and the impact it had on you?
Herinner je je het eerste verhaal nog dat je ooit las, en de indruk die het op je achterliet?

Bij Dinie heeft The Foundation trilogie van Isaac Asimov een grote indruk gemaakt. The Foundation was een Galactisch rijk met een keizer dat net als bij het Romeinse rijk begon te lijden aan decadentie waardoor het uiteenviel. Dinie vond vooral het muildier een heel interessant figuur omdat hij vanaf zijn troon alles in de gaten kon houden met zijn paranormale gave. Ook de Duin trilogie van Frank Herbert was indrukwekkend en dat kwam ook weer doordat er dingen gebeurden die te maken hadden met paranormale gaven, genetische manipulaties die verkeerd uitpakten en een wonderlijke wereld met techniek die niet mocht worden gebruikt en dus wel werd gebruikt. Het rebelleren tegen de gevestigde orde sprak ook aan.

Marjo herinnert zich vooral Het Weerwolf principe van Clifford D. Simac, over een ruimtereiziger die terugkeert van een reis waarbij hij op verschillende planeten is geweest. Hij heeft de wezens van die werelden als het ware in zich verenigd en hij verandert steeds in een van die wezens. Als hij op Aarde terug is, is hij zijn geheugen kwijt en komt dit allemaal weer langzaam naar boven. Hij past niet in onze wereld, maar ook nergens anders meer.
Uit haar kindertijd herinnert Marjo zich een grappig boek: De avonturen van Arretje Noff, over een jongetje dat het hulpje is van een tovenaar. De tovenaar gaat op reis, Arretje moet het huis schoonmaken dat vol zit met spinnenwebben. Hij komt tegenover een draak te staan die hij verslaat door hem met schoensmeer in te smeren. De draak is dol op schoensmeer en eet zichzelf op. Alleen zijn tanden blijven nog maar over. Dan komt de tovenaar thuis en prijst Arretje omdat hij de draak verslagen heeft. Wie de schrijver van het boek was, weet ze niet meer, het was een dun, slap boekje met mooie illustraties.
Verder heeft Marjo 'Kinderen van morgen' van A.E. Vogt een keer gelezen en dat boek heeft een enorme aantrekkingskracht, zodat ze het steeds weer herleest. Het gaat over kinderen van ruimtevaarders die in groepsverband leven omdat hun ouders zo lang weg zijn. In die groep infiltreert een alien en dan ontstaan er gevaarlijke situaties die moeten worden opgelost.
Do you remember the first story you ever wrote?
Herinner je je het eerste verhaal dat je ooit schreef?

Het eerste verhaal waarvan Marjo nog weet dat ze het geschreven heeft, is het verhaal dat meedeed aan een opstellenwedstrijd van de lagere school in 1966. Zij was toen negen en won hiermee de derde prijs, een cadeaubon bij een boekhandel waarvoor ze een boekje kocht van The Thunderbirds. Het opstel ging over een zigeunerfamilie en was geïnspireerd door het sprookje van Hans Christiaan Andersen over het meisje met de zwavelstokjes en door de ervaringen van Marjo op school met kinderen uit een woonwagen die dan weer wel en dan weer niet in haar klas zaten. Zij heeft hier over nagedacht en is aan de hand van een combinatie aan gegevens het verhaal gaan schrijven.

Wat Dinie zich nog goed herinnert, is dat ze voor haar school een verslag schreef over een dag van een schoolreis naar Brussel. Haar klas was een paar dagen ondergebracht in een jeugdherberg. De hoofdpersoon uit het verhaal was een bal waarmee de leerlingen speelden. De bal verdween over een muur en het verhaal ging over de discussies die ontstonden over hoe ze de bal weer terug konden krijgen. Pas veel later werd hij gewoon teruggebracht door de mensen die aan de andere kant van de muur woonden. De bal was de hoofdpersoon in dit verhaal. Toen Dinie het verhaal op de terugweg in de bus moest voorlezen, lag de hele klas dubbel van het lachen.
What motivated you to become an indie author?
Wat motiveerde je om een indie-auteur te worden?

Wij hebben sinds 2011 aan verschillende schrijfwedstrijden van het fantasygenre meegedaan en we zijn van plan om dat jaarlijks te blijven doen. We hebben inmiddels al meer dan twintig verhalen in de computer zitten die wachten op publicatie. De mogelijkheden voor publicatie van fantasyverhalen zijn in Nederland zeer beperkt. Toch willen wij dat onze verhalen gelezen kunnen worden door fans van het genre. Daarom hebben we de beslissing genomen om e-books op Smashwords te zetten, ook al omdat er steeds meer mensen gebruik maken van internet en sociale media. Wij kunnen onze lezers hierheen verwijzen door een bericht op onze website te zetten of op Facebook. Zo kunnen de lezers toch een idee krijgen van onze schrijfstijl en misschien worden ze geïnteresseerd om onze boeken te kopen bij Zilverbron.
How do you approach cover design?
Hoe ga je om met het ontwerpen van kaften?

De kaften van e-books worden door Marjo gemaakt. Er worden foto's genomen en bewerkt of er wordt een tekening gebruikt die eerst op papier getekend was en daarna werd gescand. Dan worden er digitale tekeningen gemaakt op de computer en deze worden ingekleurd. De tekeningen moeten zoveel mogelijk passen bij wat er in het verhaal gebeurt. Er wordt gebruik gemaakt van stempels en penselen die in het tekenprogramma voorhanden zijn. Ook van achtergronden uit het programma wordt gebruik gemaakt of hiervoor worden bewerkte foto's genomen. De laatste tijd maakt Marjo veel gebruik van het tekenen in lagen die over elkaar heen worden gezet. Er worden speciale effecten gebruikt. Als de tekening klaar is, komt de titel van het e-boek erop te staan en de naam van de auteur. Tekening zijn meestal in A4 en A5 formaat en voor e-books worden ze ook wel als 529x750 pixels opgeslagen met 300 dpi.
What is your e-reading device of choice?
Welke voorkeur voor het gebruiken van een e-reader heb je?

Wij lezen e-pubs het liefst op onze laptop computer in de Sony e-reader of de Adobe reader of anders als pdf bestand. We hebben ook ieder een losse e-reader van Sony en zouden daarop onze e-pubs kunnen lezen, maar de praktijk leert dat we toch liever lezen achter de computer. Als we een wat dikker boek willen lezen, geven we de voorkeur aan een papieren versie, een boek dat je in handen kan houden, kan voelen, ruiken en zien. Liefst een gesigneerd boek van een bekende collega-auteur.
What is the greatest joy of writing for you?
Wat geeft jou als schrijver de meeste voldoening?

Het leuke aan schrijven is dat je je fantasie en creativiteit in kunt zetten en dat je hele nieuwe werelden kunt beschrijven die anders zijn dan normaal maar toch levensecht overkomen. We verwerken soms ervaringen van onze vakantiereizen in onze boeken en moeten erg lachen om de grappige herinneringen die af en toe boven komen drijven. Soms gebruiken we de taal om kwinkslagen en grapjes te plaatsen en dat zorgt voor veel plezier. Als we een nieuwe idee hebben bedacht en dat blijkt mooi te werken omdat in het verhaal alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, zijn we erg gelukkig.

Wanneer je dan een boek hebt uitgebracht en een lezer spreekt die daar helemaal wild van is en alles op kan lepelen wat jij hebt geschreven, voel je je warm worden van trots. Ook geeft het veel plezier om recensies te lezen waarin iemand schrijft dat ze het boek niet weg kan leggen en dat ze zich thuis voelt in de wereld van jouw boek. Helemaal geweldig is het als een lezer een boekcrunch krijgt op een van jouw personages en dan vermeldt dat die zo levensecht overkomt. Wauw, dat is echt te gek voor schrijvers zoals wij.
Published 2018-07-08.
Smashwords Interviews are created by the profiled author, publisher or reader.

Books by This Author

De schouderdraak
Price: Free! Words: 3,790. Language: Dutch. Published: April 27, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Short Stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Riet spoort niet zeggen de kinderen op haar nieuwe school. Ze verbeeldt zich dat haar fiets een paard is en doet gek. Riet is pas verhuisd. Ze pakt de verhuisdoos uit die haar oma haar heeft achtergelaten. Daar komt de schouderdraak uit tevoorschijn.
Een draak met koekjes
Price: $0.99 USD. Words: 9,370. Language: Dutch. Published: April 25, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables, Fiction » Fantasy » Short stories
Ridder Roodbaard kruipt in het hol van de draak Nijdas om een uniek cadeau te vinden voor prinses IJzerhart. Maar de prinses wil geen ei. Zeker niet van een man met een baard. Roodbaard broedt het ei uit en krijgt een draak als huisdier. Maar kan dat wel zo blijven?
De slangenvrouw
Price: $1.99 USD. Words: 9,270. Language: Dutch. Published: March 11, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Jasmin Hara is dolgelukkig wanneer ze een baan aangeboden krijgt als sinaasappelplukster. Ze schrikt als er op de plantage een slang op haar af komt, maar weet het dier met haar magie af te weren. Dan blijkt echter dat iedereen vreselijk bang is voor een Slangenvrouw, zoals zij wordt genoemd. Ze is aan haar baas overgeleverd die vrouwen als handelswaar beschouwt. Wat zal haar lot zijn?
De wording van Chyndyro
Price: $2.49 USD. Words: 10,410. Language: Dutch. Published: February 22, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
De wording van Chyndyro is het scheppingsverhaal van de verbeeldingswereld uit de fantasyboeken ‘Schimmenschuw’ en de daarop volgende trilogie ‘De vergeten vloek’ van Johanna Lime. Mensen die verbannen zijn van de Aarde zijn op de godenplaneet Eibor Risoklany terecht gekomen. Om ze te laten overleven hebben de Avatars hen de gave van magie geschonken, maar nu loopt het uit de hand.
Verhalen van de Gentasia Awards
Price: $2.49 USD. Words: 13,430. Language: Dutch. Published: September 15, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
‘Verhalen van de Gentasia Awards’ is een e-book waarin we drie korte verhalen hebben opgenomen. Zij waren door de jury geselecteerd voor de wedstrijd: Gentasia Awards 2014. Alle drie werden ze in 2015 uitgegeven door Annibo. De titels zijn: Ruilen met korrigans, Het feifarietalent en De antibuilenbruildrank. Fantasyverhalen die we u niet willen onthouden.
De niksmeer en de zeefemin
Price: $0.99 USD. Words: 6,680. Language: Dutch. Published: September 14, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables
Als de bliksem inslaat in het museum van Peschi, is dit reddeloos verloren. Meester Milagro moet een nieuwe collectie Magische Wezens en Sprookjesfiguren aanleggen. Hij gaat op reis, terwijl het museum opnieuw gebouwd wordt. Hij weet niet, dat er na de brand uit de as twee wezens zijn ontstaan. Bij die twee is er iets helemaal mis. Zou dat nog wel goed komen?
Muizenissen
Price: $0.99 USD. Words: 7,400. Language: Dutch. Published: September 12, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables
In een land waar de hoogte van je kapsel bepalend is voor je status, krijgt prinses Myrea last van muizenissen. Kan ze een oorlog met het land waarin de lengte van vlechten bepalend is, voorkomen?
Goed opletten!
Price: Free! Words: 10,030. Language: Dutch. Published: February 28, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
De magische spreuken van prins Julius gaan steeds weer de mist in. De koning heeft een probleem met de boselfen die volgens hem de weg door het bos willen laten verwijderen. Alles heeft te maken met misverstanden. Ze moeten eens beter opletten!
Echt, een wereld van ringen
Price: $0.99 USD. Words: 7,440. Language: Dutch. Published: February 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Peter bevindt zich in een vreemde wereld in de ruimte. Hij ziet vaag de sterren in het heelal en wordt door de wand heen gezogen. Er zweeft een lint de ruimte in. Hij komt ergens terecht waar hij zeker niet welkom is. Peter moet weg, maar kan dat wel?
Idool
Price: $0.99 USD. Words: 8,840. Language: Dutch. Published: February 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een man met een onnatuurlijk magnetisme komt door zijn hoogmoed ten val. Alles wat van hem overblijft is een prullerig idool.
Pacifistenbloed
Price: Free! Words: 2,020. Language: Dutch. Published: December 18, 2015. Categories: Fiction » Horror » Undead, Fiction » Fantasy » Urban
Na een onaangename reis met de bus komt Mylo Tusker bij het ziekenhuis in Rotterdam aan. Hij heeft er gesolliciteerd naar de functie van nachtwaker bij de afdeling bloedafname. Hij wil niet moorden en onderdrukt zijn gevoelens. Maar als hij wordt meegenomen naar de afdeling waar alles om draait, kan hij zijn instinct niet langer onderdrukken.
Equilibrium op Mundus
Price: $3.99 USD. Words: 21,430. Language: Dutch. Published: December 16, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Paranormal, Fiction » Young adult or teen » Sci-Fi & fantasy
In deze novelle die op de planeet Mundus speelt, is er sprake van een labiel evenwicht. De stam die op de Rand leeft moet steeds achter de boeleters aan trekken. Ook vluchten ze voortdurend voor de vele aardbevingen die Mundus doen sidderen. Kunnen ze hun leefwereld redden van de ondergang?
Het D.D.D. syndroom
Price: $1.99 USD. Words: 12,490. Language: Dutch. Published: December 12, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een internist stuurt een patiënt met morbide obesitas het bos in, maar de Vereniging Voor Patiëntenwelzijn neemt het voor haar op zodat ze van een D.D.D. een I.S.V. wordt.
Het kereltje dat crashte in Loppersum
Price: $1.99 USD. Words: 11,440. Language: Dutch. Published: December 9, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een xenomorf uit de buurt van Markeb crasht na een ruimteslag op Aarde en komt terecht in Loppersum. Komt de beving van de gasboringen of worden Geja en Marvin op een andere manier opgeschrikt door wat er hierna gebeurt?
Liefde en aandacht doen wonderen
Price: $1.99 USD. Words: 8,660. Language: Dutch. Published: December 7, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
In de ouderenzorg wordt de toestand er niet beter op door het inkrimpen van personeel. Cadi ervaart de stress, dit werk voldoet niet meer aan haar roeping om voor ouderen te zorgen. Ze krijgt klachten en gaat in de tuin lunchen. Dan komt ze in De Droomtijd van de aboriginals terecht en leert een wijze les.
De Knuffelsteen
Price: Free! Words: 3,380. Language: Dutch. Published: December 6, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Fernando gaat in zijn herfstvakantie van school uit logeren bij zijn oom en tante in België. Hij reist met de Thalys, waar hij vreemde medereizigers ontmoet en hij waant zich een detective.
Paddy en Padda
Price: Free! Words: 1,590. Language: Dutch. Published: November 29, 2015. Categories: Fiction » Adventure » Travel, Fiction » Fantasy » Short stories
Paddy is alleen over, de walkruiper heeft zijn hele familie verslonden. Hij gaat op zoek naar het geluk. Onderweg maakt hij een schilderij en weet dat hij dit voortaan vaker wil doen. Dan hoort hij muziek en weet hij dat hij zijn bestemming heeft gevonden. Hij ontmoet Padda.