Interview with Tina Silvens

Cine este personajul ilustrat pe coperta?
Este Soris, printul Regatului Arid. El este un personaj definitoriu pentru intreaga serie, de aceea am ales ca el sa fie pus pe coperta primei carti.
Cine este personajul principal in seria "Regatul Arid"?
Corect ar fi sa spun ca sunt doua personaje principale: Soris si Selunia. In prima faza, va parea ca Selunia este personajul principal, insa Soris are un rol la fel de important, fapt ce se va putea vedea in cartile urmatoare, dupa "Soldatul Misterios". Pe tot parcursul scrierii, cititorii vor observa ca aceste doua personaje fac schimb de roluri. In anumite parti, Selunia are rolul principal, iar in altele, Soris.
Exista un motiv pentru care personajele principale au numele Soris, respectiv, Selunia?
Da, exista un motiv. Acesta va putea fi descoperit mai tarziu, pe parcursul seriei.
Care este povestea din spatele acestei serii de carti, "Regatul Arid"?
Primele idei, care au pus bazele acestei serii, au venit de pe cand eram copil. Nu ma gandeam sa scriu o carte atunci. Era o poveste ce o tineam numai pentru propria mea placere, iar mai tarziu a fost cea care m-a ajutat sa trec peste anumite momente grele din viata mea. Ulterior, am vrut sa o ilustrez printr-o banda desenata, iar, mai apoi, am ajuns sa o scriu intr-un caiet, la propunerea surorii mele. Abia acum, in 2016, m-am decis sa o public sub forma unei carti, in speranta ca voi reusi sa termin de scris aceasta lucrare fantastica, pe care o tin in mintea mea de atat de mult timp.
Ce te-a inspirat sa scrii aceasta serie de carti?
Povestile, basmele copilariei si desenele animate de la acea vreme. Nu-mi aduc aminte exact care anume din ele, insa stiu ca ideea unui print care sa aiba drept garda de corp o fata, a survenit de pe urma lor. De la aceasta idee am pornit si am "tesut" restul scrierii.
Ca poveste de dragoste, la ce se pot astepta cititorii sa vada in seria "Regatul Arid"?
Intrebare dificila. Nu prea as vrea sa dezvalui prea multe despre aceasta. Nu pot spune decat ca nu este vorba de o dragoste la prima vedere pentru care partenerii sunt gata sa-si dea viata, asa, dinainte sa se cunoasca mai bine. Este totusi voba de o dragoste puternica. Cititorii se pot astepta sa vada o poveste de dragoste ce apare gradual, cu momente fie simpatice, fie inocente, fie pasionale.
Prima serie de carti este destinata in special fetelor?
Nu. Este o serie care, zic eu, poate fi citita atat de fete/femei, cat si de baieti/barbati. De asemenea, nu are limita de varsta. Oricine o poate citi, atat timp cat nu are vreo problema cu o poveste ce impleteste genul fantastic-actiune cu cel de dragoste.
Exista mai multe tipuri de comedie. Care dintre ele se regasesc in carte?
As spune ca e vorba de o comedie alba, usoara. Momentele comice vor consta in comic de situatie si de limbaj. Persoanele mai sensibile pot sa citeasca fara griji, deoarece nu vor da peste faze exagerat de penibile, jenante, si nici peste glume grosolane, in aceasta serie.
Ai spus ca povestea a inceput din copilarie. A suferit modificari pana sa devina o serie de carti?
Da. Chiar multe as putea spune. Spre exemplu, prima banda desenata incepea cu viata lui Soris, nu cu a Seluniei. Soris era un tip poznas, iar Selunia nu avea nicio legatura cu Cetatea Alba. De asemenea, Vittria a fost mult modificata. Intr-o prima varianta ea era o persoana foarte rece si cruda.
In afara acestei serii, vor mai fi si alte carti?
Da, am deja pregatita (in minte) o alta serie de carti. Este total diferita fata de "Regatul Arid", numai ca o sa o public mai tarziu.
Published 2016-11-14.
Smashwords Interviews are created by the profiled author, publisher or reader.

Books by This Author

The Mysterious Soldier - Part II
Series: The Arid Kingdom. Price: $4.00 USD. Words: 40,120. Language: English. Published: February 25, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Adventure » Action
Mystery surrounds the Arid Kingdom's palace. Deep in the darkest corner of the castle lies a secret that the king himself regrets he knows it.
The Mysterious Soldier - Part I
Series: The Arid Kingdom. Price: $4.00 USD. Words: 36,440. Language: English. Published: November 29, 2017. Categories: Fiction » Young adult or teen » Sci-Fi & fantasy, Fiction » Young adult or teen » War
(5.00)
Selunia hides her magical skills and disguises as a mere soldier of the Arid Kingdom in order to help Prince Soris. But what happens when unexpected attackers get in her way? And what will the Prince do after finding out her true identity? Update: enjoy a re-edited version.
Destin si Noroc
Series: Regatul Arid. Price: $3.80 USD. Words: 72,110. Language: Romanian. Published: August 26, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Adventure » War & military adventure
Cartea a doua din seria „Regatul Arid”. Povestea Regatului Arid continua! Confruntare cu inspectia Palatului Central si vizita Aripinilor.
Mirajul Fanteziei
Price: $8.00 USD. Words: 207,610. Language: Romanian. Published: August 26, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Romance » Fantasy
Set de carti fantezie: o poveste de dragoste supranaturala și trei carti din seria „Regatul Arid”
Regatul Arid - Soldatul Misterios - Partea a II-a
Series: Regatul Arid. Price: $3.00 USD. Words: 40,940. Language: Romanian. Published: February 22, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Adventure » Action
(5.00)
Venirea unui membru al Cetatii Albe in Regatul Arid are un impact rasunator asupra ordinii resedintei familiei Ardensis. La aceasta se adauga si aparitia neasteptata a unui puternic dusman al regelui. Printul Soris este obligat sa accepte o noua realitate si sa se adapteze la schimbarile bruste ce se ivesc in palat. Ratiune, sentimente si multe evenimente.
Regatul Arid - Soldatul Misterios - Partea I
Series: Regatul Arid. Price: Free! Words: 32,670. Language: Romanian. Published: October 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Romance » New adult
(5.00)
O lume neo-medievala, o tanara cu puteri ascunse, un print cu trecut misterios, numerosi atacanti, lupte magice, dezvaluiri incredibile si o poveste de dragoste nesperata.