Interview with Blue Rose Publishers

1. Tell us about yourself and how many books you have written.
Ans: - By Profession I am an engineer who is coming from typical Hindu Brahmin Family, where writing is considered as hobby not skill or profession, but I also knew that an engineer can do anything if they take some determination, and this novel is perfect example of that.
There comes point in your life when you need to stop reading people’s books and write your own, Kaash was that point and my first novel too.
2. What is the name of your latest book and what inspired it?
Ans:- KAASH…THE FIGHT OF DREAMS AGAINST DESTINY is my latest book.
I love myself, and the journey of my life was full of twist and tales and it will remain same for sure, I swear to god that I have never ever thought of writing any novel and actually I even don’t know how to go for this, however reading was one of my hobby
But the things which I have been witnessed throughout my life or career were really amazing and out of the box of anyone’s imagination, so I want to portrait some interesting part of my journey and feelings on the canvas through this media.
And if the point is to be inspired then, somewhere down the line my little sis is the one who inspired me 2years ago to go for this.
3. Do you have any unusual writing habits?
Ans:- Frankly speaking, I really don’t get much of time from my schedule, but yes I have a habit of writing down good or bad things happened around me throughout the day on paper at the end of the day
4. What authors, or books have influenced you?
Ans: - I prefer to read lots of Autobiography. Some of my best are
• Unbreakable : An Autobiography of M.C Mary Kom
• Wings of Fire: An Autobiography of Abdul Kalam
• I am Zlatan Ibrahimovic: An Autobiography of Zlatan Ibrahimovic
• Playing it my way: An Autobiography of Sachin Tendulkar
5. What are you working on now?
Ans:- I have just finished my first ever novel, so enjoying the honeymoon period, but will certainly come up with some interesting novel as I have some beautiful scripts in my mind which for sure drag all of you to read my upcoming novel.
6. What is your best method or website when it comes to promoting your books?
Ans:- Writing is novel is half job done, but the rest half is very tough when it comes to promoting, for me if you have written something from deep of your heart so it will touch the other’s heart too but still you need a strong platform to reach out your novel to people.
I think the mixture of social media is the best way to promote. I post about my novel on facebook, whatsapp, twitter, instragram, my website and newsletter.
But still the best and unconventional way is to meet your near & dear once (Atleast) one on one and tell them a little about your book.
7. Do you have any advice for new authors?
Ans: To be frank I am still learning and cant advice to my readers but yes three things which I learnt during my struggling period I really want to share with them.
• Read a lot, it will increase your vocabulary.
• Take ample time, don’t be in hurry.
• Write from heart not from pen.
8. What is the best advice you have ever heard?
Ans: - Listen carefully to your critics, because criticism forces your mind to think something new.
9. What are you reading now?
Ans: - Currently I am reading the book, Second Innings: My Sporting Life- An Autobiography by Andrew Flintoff
10. What's next for you as a writer?
Ans:- I recently joined the NGO” Nanhi Kali”, The Project Nanhi Kali was initiated in 1996 by the K. C. Mahindra Education Trust (KCMET) with the aim of providing primary education to underprivileged girl children in India, I also taken the pledge of supporting atleast one Nanhi Kali (girl Child) for her education every year at book launch, so my next project should be around that concept.
Published 2016-11-05.
Smashwords Interviews are created by the profiled author, publisher or reader.