Interview with T.G.A. Proost

Published 2016-06-19.
Wanneer begon je voor het eerst met schrijven?
Ik begon heel jong met schrijven, Hoe oud ik was kan ik me niet goed meer herinneren. Ik zat nog op de lagere school en schreef een verhaaltje over een kabouter die door het magische kabouterland op reis ging.
Wat is het verhaal achter je laatste boek?
Het idee voor Slaapvloek kwam voort uit een dag waar ik me niet zo lekker voelde. Ik zat wat rond te lopen in de living van mijn ouders zoals ik wel meer doe. Het verhaal bevat veel elementen uit mijn leven en hoe ik opgegroeid ben, al is het hellemaal gegoten in een fictief jasje. Elementen als mijn geaardheid en een zelfdoding's poging van mijn broer hebben geleid tot dit verhaal. Misschien bevat dit verhaal wal het meeste van mezelf van alle teksten die ik tot hiertoe geschreven heb.
Waarom schrijf je?
Ik heb altijd al teveel fantasie gehad, al ben ik er van overtuigd dat het nooit teveel is eigenlijk. Schrijven helpt me om die fantasieën een plaats te geven. Zo worden ze echt en levendig.
Wie zijn je favoriete auteurs?
Ik ben als tiener altijd al gefascineerd geweest door de verhalen van J.R.R. Tolkien. Ze lieten me nadenken over een eigen fantasy wereld waar ik in mijn hoofd nog steeds mee speel. recenter ben ik erg onder de indruk van Suzan Collins en haar Honger Spelen. verder zijn er nog Terry Brooks en James Dasher
Hoe spendeer je je tijd als je niet schrijft?
Ik ben een creatief persoon. Ik ben altijd wel creatief bezig. Als ik niet schrijf zit ik met men handen in de klei, of veeg ik met een penseel gedopt in verf over een canvas. Ook programmeer ik. Ik ben altijd gefascineerd geweest hoe technologie de wereld veranderd.
Hoe ontdek je de e-boeken die je leest?
Meestel hoor ik op het web van succesvolle auteurs, of lees ik boeken van verfilmingen die ik gezien heb. En soms geven vrienden me wel eens een goede aanbeveling.
Herinner je het allereerste verhaal dat je schreef?
Ja, Het ging over een kabouter die door het bos wandelde. Ik heb het geschreven toen ik kind was. Waar het gebleven is weet ik niet meer. Vast ergens verloren gegaan tussen de rommel.
herinner je het allereerste verhaal dat je las, en de impact dat het op je had?
Ik herinner me nog welke inpakt de verhalen van Tolkien tot me hadden, met name In De Ban Van De Ring, Het bracht me zover om het idee van verhalen schrijven serieus te nemen en vanaf toen schreef ik met het doel ook echt iets met mijn werk te doen.
What is your e-reading device of choice?
Dat is een iPad. Ik ben een echte apple fan-boy moet ik eerlijk toegeven.
What is het volgende...?
Ik wil niet veel prijs geven over de verhalen waar ik aan werk. Wel kan ik vertellen dat het verhaal waar ik nu aan werk, meer het genre is waar ik van hou. Slaapvloek wijkt daar een beetje van af, ik had er gewoon het gevoel bij dat ik het moest vertellen en daarom schreef ik het. Laten we het volgende verhaal gewoon Boek 1 van de Ongetitelde Trilogie noemen.
Smashwords Interviews are created by the profiled author or publisher.

Books by This Author

Slaapvloek
Price: Free! Words: 10,870. Language: Dutch. Published: July 1, 2016. Categories: Fiction » Young adult or teen » Gay & Lesbian, Fiction » Gay & lesbian fiction » Gay
Het verbergen van zijn werkelijke geaardheid was de grootste fout die hij kon maken. Toch was dat wat hij deed.