Alexander Wrengler

Biography

Mitt namn är Alexander Wrengler, 24 år gammal och uppväxt på ön Orust norr om Göteborg. Under hela mitt liv har jag älskat att läsa, men framför allt, skriva. Jag började många projekt under barndomen, men kanske inte så förvånande ledde aldrig mitt skrivande till några färdiga böcker. I början på 2007 började mitt första riktiga projekt och jag började utveckla en karaktär vid namn Matthew Sailor och försökte så bra som möjligt skriva in hans resa genom land och rike för att stoppa en fruktansvärd pest som på magiskt sätt höll på att utrota en fiktiv värld.

Även det övergavs, men jag tog vissa element från den historien och förde samman det med min andra favoritsyssla: segla. Jag började fundera på ett nytt sätt att berätta Matthews historia - en ny riktning. Han fördes från sin fantasivärld till 1700-talets Karibien. Där stora segelfartyg dominerade havet och pirater löpte amok på intet ont anade offer. En ny story byggdes upp, och i slutet av 2008 hade jag den första boken av sex i serien om Messias Arvtagare, klar.

2011 åkte jag ensam till Indien och reste runt i landet under fyra månader. Under mitt egna lilla äventyr fann jag inspiration i form av ljud, syn, lukt, men framför allt, känsla, i tropiska klimat. Jag gick igenom prövningar och mötte så underliga människor att det fördes vidare till Messias Arvtagare, och när jag återvände efter mina många olyckor och strider i Indien skrevs boken om på nytt, för tredje gången.

2012, fyra månader efter att jag återvände till Sverige, träffade jag kvinnan i mitt liv. Vi blev förälskade på en gång och hon älskar tanken på att jag skriver, på att jag skapar. 2014 föddes vår dotter, och efter hennes ankomst insåg jag att boken behövde en ny riktning. Början och slutet skrevs om i sin helhet och en ny karaktär introducerades, en person som skulle komma att betyda mycket i bokens gång.

Where to find Alexander Wrengler online

Facebook: Facebook profile

Books

Messias Arvtagare
Price: $6.50 USD. Words: 192,940. Language: Swedish. Published: March 15, 2016. Categories: Fiction » Adventure » Travel, Fiction » Fantasy » Historical
Messias Arvtagare är historien om en ung man vid namn Matthew Sailor, och hans äventyr i 1700-talets Karibien. Under sin resa träffar han unika karaktärer, onda som goda, och tvingas använda sin list, kunskap om havet och ledarskapsförmåga för att överleva. Det är upp till honom och hans vänner att knäcka gåtan bakom Messias Arvtagare innan det är för sent.

Alexander Wrengler's tag cloud