Arhimandritul Serafim Alexiev

Biography

A trăit între anii 1912 - 1993.

Arhiman­dritul Serafim Alexiev este bi­necunoscut cititorilor ortodocsi din Bulgaria, iar in ultima vreme si celor din Romania. Nascut in anul 1912, intr-o familie saraca, dar evlavioasa, el a ab­solvit Seminarul Teologic din Sofia. Mai apoi este admis la Facultatea de Teologie, dupa care si-a continuat stu­diile in Elvetia. In anul 1940 el va intra in monahism. Un rol hotarator in viata lui l-a avut prietenia cu vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Serafim Sobolev, in care afla un povatuitor fara seaman in ale credintei si vie­tii duhovnicesti.

[...]

( http://www.crestinortodox.ro/parinti/arhimandritul-serafim-alexiev-96332.html )

Where to find Arhimandritul Serafim Alexiev online


Books

Viata duhovniceasca a crestinului ortodox
Price: $2.99 USD. Words: 76,390. Language: Romanian. Published: February 24, 2017 by Publicații Creștin Ortodoxe. Categories: Nonfiction » Religion & Spirituality » Christianity / Orthodox
Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox Arhimandritul Serafim Alexiev Pentru omul de azi, viaţa este o realitate cu multe chipuri. Toate aceste chipuri nu o pot defini, ci doar rezuma. Cu atât mai mult, viaţa duhovnicească, „pârga vieţii noastre,” este mai greu de povestit celor care nu o trăiesc.

Arhimandritul Serafim Alexiev's tag cloud

crestinism    ortodoxie    religie