Ben Buitendijk

Biography

Ik ben een christen, een kind van God. Daar ben ik trots op. Ik schrijf verhalen omdat God mij het talent daarvoor gegeven heeft.
Net als veel van mijn leeftijdsgenoten heb ik het genre Fantasy leren kennen door Tolkien (ook een christen trouwens). Ik las In de Ban van de Ring in mijn middelbare schooltijd. Daarna leerde ik ook andere grootmeesters van het genre kennen, o.a. de Aardzee-trilogie van Ursula K. le Guin en de Amber-trilogie van Roger Zelazny.
Zo groeide mijn liefde voor het geschreven woord. Ik probeerde ook zelf te schrijven en ik ging Nederlands studeren in Nijmegen. Daar leerde ik Jezus kennen en opende zich een hele nieuwe dimensie in de werkelijkheid: de geestelijke wereld.
Uiteindelijk schreef ik mijn eerste fantasy roman, Noeri, in 1999, uitgegeven door de Vuurbaak. Het had het eerste deel van een serie moeten worden, maar het was er blijkbaar niet de tijd en plaats voor. Ondanks positieve besprekingen bleef de verkoop achter.
Nu is de tijd gekomen voor een nieuwe poging.
Ik heb voor mezelf de grondslag gelegd voor een reeks verhalen/romans onder de gezamenlijke titel De Gezellen van Nazire. De komenden maanden zullen de eerste verhalen verschijnen, in eerste instantie in elektronische vorm.

Smashwords Interview

What is your e-reading device of choice?
I still prefer the physical book above all, but my e-reader of choice currently is the Kobo app on my (android) phone.
Where did you grow up, and how did this influence your writing?
I was born in the the Hague. I lived there until I was about six. Then my parents moved to Roosendaal, a small place in the south of the Netherlands. I grew up there, went to school, high school. When I was about eightteen I went to university in Nijmegen. It was in Roosendaal that I discovered Science Fiction and Fantasy. But in Nijmegen I found Jesus as my saviour. Both facts determined the kind of stories I want to write.
Read more of this interview.

Where to find Ben Buitendijk online


Books

This member has not published any books.

Ben Buitendijk's favorite authors on Smashwords