Ben Buitendijk

Biography

Ik ben een christen, een kind van God. Daar ben ik trots op. Ik schrijf verhalen omdat God mij het talent daarvoor gegeven heeft.
Net als veel van mijn leeftijdsgenoten heb ik het genre Fantasy leren kennen door Tolkien (ook een christen trouwens). Ik las In de Ban van de Ring in mijn middelbare schooltijd. Daarna leerde ik ook andere grootmeesters van het genre kennen, o.a. de Aardzee-trilogie van Ursula K. le Guin en de Amber-trilogie van Roger Zelazny.
Zo groeide mijn liefde voor het geschreven woord. Ik probeerde ook zelf te schrijven en ik ging Nederlands studeren in Nijmegen. Daar leerde ik Jezus kennen en opende zich een hele nieuwe dimensie in de werkelijkheid: de geestelijke wereld.
Uiteindelijk schreef ik mijn eerste fantasy roman, Noeri, in 1999, uitgegeven door de Vuurbaak. Het had het eerste deel van een serie moeten worden, maar het was er blijkbaar niet de tijd en plaats voor. Ondanks positieve besprekingen bleef de verkoop achter.
Nu is de tijd gekomen voor een nieuwe poging.
Ik heb voor mezelf de grondslag gelegd voor een reeks verhalen/romans onder de gezamenlijke titel De Gezellen van Nazire. De komenden maanden zullen de eerste verhalen verschijnen, in eerste instantie in elektronische vorm.

Smashwords Interview

What is your e-reading device of choice?
I still prefer the physical book above all, but my e-reader of choice currently is the Kobo app on my (android) phone.
Where did you grow up, and how did this influence your writing?
I was born in the the Hague. I lived there until I was about six. Then my parents moved to Roosendaal, a small place in the south of the Netherlands. I grew up there, went to school, high school. When I was about eightteen I went to university in Nijmegen. It was in Roosendaal that I discovered Science Fiction and Fantasy. But in Nijmegen I found Jesus as my saviour. Both facts determined the kind of stories I want to write.
Read more of this interview.

Where to find Ben Buitendijk online


Series

De Gezellen van Nazire
Een eeuwenoude orde herleeft om een groeiend kwaad te bestrijden.

Jager

Price: Free!

Slaaf

Price: $1.99 USD.

Dievegge

Price: $1.99 USD.

Books

Dievegge
Series: De Gezellen van Nazire. Price: $1.99 USD. Words: 29,470. Language: Dutch. Published: March 15, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » General, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Tenos Gul is naar haar eigen overtuiging de beste dief in Gabba. Wanneer zij een beurs rolt, wordt deze haar afgenomen door een jongen die voor Edos Garan werkt. Zij besluit terug te nemen wat' van haar' was. Maar als ze inbreekt in zijn villa wordt betrapt en dan blijkt dat er meer op het spel staat. Edos Garan heeft zijn eigen plannen voor haar. Zal ze erin slagen onafhankelijk te blijven?
Slaaf
Series: De Gezellen van Nazire. Price: $1.99 USD. Words: 21,950. Language: Dutch. Published: December 1, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » General, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Als jongen van twaalf is Kanter ontvoerd en verkocht als slaaf.Wanneer hij verantwoordelijk wordt voor het tapijtmagazijn van zijn meester ontdekt hij dat deze gedwongen wordt te handelen in een verboden middel. Als deze niet meewerkt worden diens vrouw en dochters verkocht als slavinnen. Kanter is verliefd op de oudste dochter en zint op een manier om een einde te maken aan deze bedreiging.
Jager
Series: De Gezellen van Nazire. Price: Free! Words: 20,810. Language: Dutch. Published: November 13, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » General, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Atara is de jongste (en enige vrouwelijke) jager van haar stam. Als tijdens haar eerste nachtwake een meisje ontvoerd wordt, grijpt Bandu, die haar als vrouw had willen hebben, zijn kans: Atara wordt verstoten en verbannen. Om uit te vinden wat Bandus rol was en te bewijzen dat zij werkelijk jager is, moet zij het meisje vinden en terugbrengen, voor zij geofferd wordt.

Ben Buitendijk's tag cloud

Ben Buitendijk's favorite authors on Smashwords