Soma Csátvák

Biography

Csátvák Soma vagyok, 1988-ban születtem Budapesten. Írni azért kezdtem el, mert megtetszett, hogy az írók saját világokat alkothatnak. Így született meg 2015-ben hosszú évek, illetve néhány tanulópénznek felfogható kísérlet után a Lélekcsapda c., poszt-apokaliptikus, sötét sci-fi, ami nyomokban fantasyt is tartalmaz. Nem lett egy könnyű olvasmány, bár nem is volt vele ilyen célom... Smashwordsről ingyenesen letölthető, illetve itt olvashattok róla bővebben: http://lilapulcsis.blog.hu/2016/01/06/csatvak_soma_lelekcsapda

Kifejezetten érdekel a világvége – természetesen csak elméletben. A blogomon elérhető, Az Ösvény c., kötetlen fantasy után időrendben ismét a poszt-apokaliptikus sci-fi következett, ezúttal rendhagyó formában: felkérést kaptam a hazai fejlesztésű, Saltlands c. társasjáték háttérvilágának kidolgozására, illetve az ehhez köthető kreatív tanácsadásra. A társasjáték jól sikerült, a munka pedig annyira megmozgatta a fantáziámat, hogy 2017 elején megjelent a Saltlands – Isten után, mely egy, a Lélekcsapdánál lényegesen emészthetőbb, jövőben játszódó kalandregény lett.

Jelenleg folyamatosan dolgozom első regényem folytatásain, keresem kézirataim helyét, illetve további (társas)játékok, képregények világépítése, narratív kidolgozása van terítéken.

Összességében minden foglalkoztat, ami egy kicsit is megbolygatja a valóságot, vagy továbbgondolja azt.

Smashwords Interview

What are your favorite books?
A Dűne messiása, Gépnarancs
What is your writing process?
Általában egy ötlettel kezdődik, amihez idővel több is társul. Ha ezek összeállnak valami kerek(ebb) egésszé, elkezdem az anyagot regénnyé formálni, majd annyiszor megyek végig rajta, amíg kész nem... Amíg erőt nem veszek magamon, és el nem engedem.
Read more of this interview.

Where to find Soma Csátvák online

Books

Az Ösvény
Price: Free! Words: 55,820. Language: Hungarian. Published: July 7, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » General
Hogy mi is az az Ösvény? Talán nem más, mint egy sikerültnek nyilvánított kísérlet, aminek tárgya az önmagát megíró történet; egymásba gabalyodó, összefonódó szálak kötege, melyek a végén képesek egyben tartani a mindenséget, s egyúttal gúzsba kötni oly sokakat.
Lélekcsapda
Price: Free! Words: 133,500. Language: Hungarian. Published: January 28, 2017. Categories: Fiction » Science fiction » Apocalyptic, Fiction » Fantasy » Paranormal
A civilizáció vége után a Terróra átkeresztelt Föld tetszhalott állapotban várja, mikor szabadul meg végre hálátlan magzatától – az emberiségtől. A pusztasággá lett egykori paradicsomot banditák és az Ítélet seregeinek maradékai, az egyszerűen csak démonoknak hívott lények tartják rettegésben.
Saltlands – Isten Után
Price: $2.99 USD. Words: 64,450. Language: Hungarian. Published: December 18, 2016. Categories: Fiction » Science fiction » Apocalyptic, Fiction » Science fiction » Utopias & dystopias
(5.00 from 2 reviews)
Mintha csak az Apokalipszis ismételné önmagát: a Sóság, a kiszáradt tengerek hagyatéka tajtékot vet, ahogy a gépesített horda elözönli. A sósivatag lakosai menekülni kényszerülnek: vitorlásaikba szállnak, s a szélre bízzák sorsukat. Ellenségeik állítólag az Istenüket keresve prédálják fel a világot – a Sóságon várná őket? Ha igen, túlélhetik-e a vele való találkozást?

Soma Csátvák's tag cloud