Jordi Tiñena

Biography

Jordi Tiñena
Va començar a publicar el 1995. Des de llavors ha publicat deu novel·les en diferents editorials i ha rebut diversos premis, com el Ciutat d'Alzira (1994) o el Premi de Narrativa Pin i Soler (1999) i ha estat finalista del Premi Carlemany (1994), el Ciutat de Palma (1997) i el Sant Joan (2010). També és autor d'edicions i versions de les obres clàssiques medievals més importants de la literatura catalana i de treballs diversos sobre l'ensenyament de la llengua, d'una Guia de consulta ràpida de literatura i de la novel.la històrica catalana 1862-1882.
--------------------------
"Seguir seves novel·les ens situa davant d'un autor capaç de trenar històries que es llegeixen amb ganes, desenvolupades sense vacil·lacions i treballades amb rigor i precisió. Una de les plomes més segures i fermes que hi ha al panorama català actual." (Jordi Cervera, AVUI, 2002.06.13).
---------------------------
"Tiñena escriu novel·les: agafa les retallades de la història que ens ha estat explicada per explicar històries possibles que busquen horitzons diferents. D'una banda, exploren la possibilitat de personatges inquietants, de l'altra exploren el sentit moral de l'experiència humana a través de la acció fabulada. i la ironia i l'humor. i, de vegades, el sentit tràgic. "(Margarida Aritzeta, "lart de fabular", 2005.)
_________________________________________________
_________________________________________________

Jordi Tiñena
Empezó a publicar en 1995. Des de entonces ha publicado diez novelas en diferentes editoriales y ha recibido diversos premios, como el Ciudad de Alzira (1994) o el Premio de Narrativa Pin i Soler (1999) y ha sido finalista del Premi Carlemany (1994), el Ciutat de Palma (1997) y el Sant Joan (2010). También es autor de ediciones y versiones de las obras clásicas medievales más importantes de la literatura catalana y de trabajos diversos sobre la enseñanza de la lengua, de una Guia de consulta ràpida de literatura y de La novel.la històrica catalana .1862-1882.
---------------------------
"Seguir sus novelas nos sitúa delante de un autor capaz de trenzar historias que se leen con ganas, desarrolladas sin vacilaciones y trabajadas con rigor y precisión. Una de las plumas más seguras y firmes que hay en el panorama catalán actual." (Jordi Cervera, AVUI, 13-06-2002).
---------------------------
"Tiñena escribe novelas: coge los recortes de la historia que nos ha sido explicada para explicar historias posibles que buscan horizontes diferentes. Por un lado, exploran la posibilidad de personajes inquietantes; por otro exploran el sentido moral de la experiencia humana a través de la acción fabulada. Y la ironía y el humor. Y, a veces, el sentido trágico." (Margarida Aritzeta,"Lart de fabular", 2005.)

Where to find Jordi Tiñena online


Books

El mercante
Price: $2.99 USD. Words: 48,500. Language: Spanish. Published: February 18, 2013. Categories: Fiction » Adventure » Sea adventures, Fiction » Plays & Screenplays » American
Un hombre, Sean, llega al puerto de Long Beach porque tiene que embarcar como pasajero en el buque de carga Shadow S. Está nervioso, acaba de discutir acaloradamente con el taxista, que se perdía en los muelles, y tiene miedo de que el barco haya zarpado sin él a bordo. Pero no, ve el mercante i sube decididamente. Sin saberlo está a punto de entrar en un infierno imprevisible.
La sombra del coronel
Price: $2.99 USD. Words: 76,890. Language: Spanish. Published: January 7, 2013. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
Cataluña, 1952. Después de unos años de cautiverio en un campo de concentración. Floreal Bellmunt llega a una pequeña ciudad dispuesto a rehacer su vida. Sin embargo, no es el único que sabe que ha perdido la guerra civil. El coronel Sales, que todos cuentan entre los vencedores, también se siente vencido y acaricia la idea de la venganza.
El gos suïcida
Price: $2.99 USD. Words: 64,410. Language: Catalan. Published: December 3, 2012. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
Albert Morell, un professor de literatura encallat en la redacció d’una tesi i angoixat per la precarietat econòmica accepta sense cap convenciment l’encàrrec d’escriure les memòries d’un prohom francès en un mas aïllat a Provença. Res no serà com espera per la presència d’un vell tan afable com inquietant. Un mà a mà sorprenent i ple de revolts per fer aflorar ambicions, conviccions i pors.
Un día en la vida de Ishak Butmic
Price: $1.99 USD. Words: 42,720. Language: Spanish. Published: November 27, 2012. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
Una novela sobre el sitio de Sarajevo en la guerra de Bosnia, que reconstruye la vida posible de un conjunto de personajes bajo la atenta mirada de un francotirador. Un homenaje a las víctimas de la agressión y una denuncia de la violencia etnicida de la guerra y de la larga pasividad de occidente.
Peix de gat
Price: $2.99 USD. Words: 69,100. Language: Catalan. Published: November 26, 2012. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
La novel·la comença el dia de la mort de Franco i s’acaba quan el tinent coronel Tejero ocupa el Congrés de Diputats el 1981. A través de múltiples veus narratives desenvolupa un conjunt d’històries entrellaçades de la postguerra espanyola, a partir de 1939, per on desfilen un bon grapat de personatges que amb els seus fets la converteixen en un relat de venjances, fidelitats, vileses i pors.

Jordi Tiñena's tag cloud