Marcia Luyten

Biography

Marcia Luyten (1971) is econoom, cultuurhistoricus, schrijver, journalist en publicist. Sinds 2012 is zij presentator van het programma Buitenhof. Luyten schrijft voor onder meer NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Van 2006 tot 2010 woonde ze in Kampala, Oeganda, van 2001 tot 2003 in Rwanda. Van haar hand verscheen in 2003 Witte geef geld, in 2008 Ziende blind – hoe onze politiek, economie en cultuur ‘Afrikaanse’ trekken krijgen en in 2013 Dag Afrika. Momenteel werkt zij aan Het geluk van Limburg, een sociaal-culturele geschiedenis van de glorie en ondergang van de steenkolenmijnen. Zij woont en werkt in Broek in Waterland.

Where to find Marcia Luyten online

Twitter: @Luyte

Books

Ziende blind
Price: $5.99 USD. Words: 63,790. Language: English. Published: April 27, 2013 by Fosfor. Categories: Essay » Sociology, Nonfiction » Politics and Current Affairs » Current affairs
Met de frisse blik van de betrokken buitenstaander laat Luyten zien hoe in politiek, economie en cultuur de open samenleving zijn vrijheid en welvarendheid prijsgeeft. Met kortetermijndenken, een roofzuchtige elite en afkalvend vertrouwen werd de kredietcrisis onvermijdelijk. En er zijn meer ontwikkelingen waarin we op Afrika gaan lijken.
Witte geef geld
Price: $5.99 USD. Words: 51,370. Language: Dutch. Published: April 27, 2013 by Fosfor. Categories: Nonfiction » Politics and Current Affairs » Current affairs, Nonfiction » Social Science » Africana
Twee jaar lang woonde Marcia Luyten in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Dicht bij huis en op rondreis leerde ze vele Afrikanen kennen, van haar eigen kok en tuinvrouw tot zakenmannen en een minister. Aan de hand van hun opzienbarende, soms aangrijpende levensverhalen, schetst Luyten een caleidoscopisch portret van hedendaags Afrika.

Marcia Luyten's tag cloud

afrika    kigali    nederland    rwanda