Marcel Maassen

Biography

Schrijver, journalist en columnist
2006: Publicatie van het boek Taboe, 100 gevoelens waar Nederlanders zich voor schamen. Over actuele taboes in onze samenleving, gebaseerd op uitgebreid onderzoek van TNS NIPO.
Medemaker van, en side kick in het televisieprogramma Het Grootste Taboe, een anderhalf uur durend themaprogramma van de KRO (door Endemol). Het programma was gebaseerd op het boek Taboe dat op dezelfde dag verscheen.
2005 - 2000: Voetbaljournalist en columnist voor voetbalmaandblad Johan (opgeheven)
2005: Medebedenker van Sport & Strategie, het vakblad voor de executives in de sport bij de overheid, in het bedrijfsleven en de media.
2004: Eindredactie van Verdwenen maar niet vergeten (Martijn Schwillens, 2004), een boek over vergane voetbalglorie, over profclubs die niet meer bestaan of terugkeerden naar de amateurs.
2001: Publicatie van de roman Mantelwater (uitgeverij Prometheus)
2000: Ghostwriter van het boek Met kop en schouders over klantgerichtheid en customer relationship management.
1998: Publicatie van Betaalde liefde. Van volkssport tot entertainmentindustrie. Een kritisch boek over de vercommercialisering van het voetbal, geschreven op basis van zeer uitvoerige desk research en interviews met insiders uit de profvoetbalwereld.
1997: Publicatie Van herenbond tot vakorganisatie, een boekje over de geschiedenis van de Vakbond voor Hoger Personeel (VHP) Philips.
1994: Verschijning van mijn debuutroman Blauwe damp (uitgeverij SUN).

Where to find Marcel Maassen online


Where to buy in print


Videos

Wie wat bewaart, die heeft wat
Beeldcolumn over de kunst van het bewaren

Books

Mantelwater
Price: $2.99 USD. Words: 63,490. Language: Dutch. Published: October 26, 2011. Categories: Fiction » Plays & Screenplays » European
Arjan Peters (de Volkskrant): "Freek kletst zich lachend de afgrond in. Hij heeft het er helemaal zelf naar gemaakt, en toch kan hij niet anders. Je ziet hem naar de verdommenis gaan, en toch blijf je om hem lachen. Om zoiets voor elkaar te krijgen, moet je een serieus te nemen schrijver zijn."

Marcel Maassen's tag cloud