Tomislav Škrljac

Biography

Tomislav Škrljac (Sisak, veljača 1981.), hrvatski je dizajner, ilustrator i strip-scenarist i pisac.

Diplomirao je razrednu nastavu i likovnu kulturu na Učiteljskom fakultetu u Petrinji 2005. godine.

Aktivno pisati je počeo krajem studija, baveći se prije toga amaterskim crtanjem stripova i pisanjem scenarija za njih. Prve fantastične priče objavljuje u elektronskom SF-časopisu NOSF, a uskoro i u tiskanim izdanjima, u zbirkama kratkih priča "Da sam Šejn" i [...] (Lakuna). Usporedno s time, radi na scenarijima za stripove, u sklopu serijala "Hrvatski velikani" u ediciji "Strip u školi", te na serijalu "Ukleti vitez" Darka Macana.
Povremeno se bavi ilustracijom i stripom. Autor je ilustracija dječjeg književnog serijala "The Bear detectives Agency", američke autorice Bonnie McBride Huntsman.

Doživotni je Petrinjac, s prebivalištem u Ivanić-Gradu.

Smashwords Interview

Koliko ti osobno znače recenzije?
Smatram dobrodošlom i osobno uživam u svakoj mogućoj recenziji i komentaru. Pozivam svakoga tko je pročitao bilo koji moj rad, da odvoji mali dio svoga vremena i napiše recenziju mojih knjiga na Smashwordsu, Goodreadsu, svome blogu ili drugdje.
Ne "grozim" se negativnih recenzija. Smatram ih važnim pomoćnim sredstvom i savjetom za izbjegavanje ponovljanja pogrešaka. Zato, molim vas, slobodno komentirajte!
Što smatraš najvećim užitkom u procesu pisanja?
Izgradnja šaljivih rečenica!
Od toga nema boljeg. Završiti rečenicu koju je zabavno pročitati ili čuti... zatim pročitati je ponovno nakon dužeg vremena i još uvijek je doživjeti ugodnom.
Imati mogućnost smjestiti svoje likove u lude situacije i doživjeti pustolovinu njima uz bok, još je jedan izvrstan osjećaj.
Read more of this interview.

Where to find Tomislav Škrljac online


Books

Međi i štakorsko kraljevstvo
Price: Free! Words: 30,980. Language: Croatian. Published: August 30, 2017. Categories: Fiction » Children’s books » Animals, Fiction » Children’s books » Action & Adventure / Survival Stories
Prisiljena napustiti veliki grad i suočiti se s razvodom roditelja, djevojčica Jana se s velikim teškoćama trudi priviknuti na novu sredinu. Susret s Malim Međimurskim psom - Međijem vodi je u nevjerojatnu, fantastičnu avanturu.
Na vaše zadovoljstvo (i druge priče)
Price: Free! Words: 33,330. Language: Croatian. Published: August 19, 2014. Categories: Fiction » Science fiction » General, Fiction » Thriller & suspense » General
Zbirka kratkih, fantastičnih priča, nastalih (i gdjegdje objavljenih) unutar posljednjih desetak godina.
Statueta
Price: Free! Words: 30,300. Language: Croatian. Published: May 3, 2014. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Adventure » Action
Pustolovine dviju hrabrih djevojaka diljem fantastičnog i mističnog Kontinenta. Potraga za ukradenom statuetom, s ciljem konačnog zaustavljanja strašnog rata, pretvara se u nešto mnogo veće, pruža mnoge opasnosti i skriva opasne tajne...

Tomislav Škrljac's tag cloud