Wendy Schuchmann

Biography

Wendy Schuchmann (1984) is een enthousiaste boekenwurm met schrijfambities. Korte verhalen, columns, ebooks en langere werken in wording vinden hun weg van brein naar papier en/ of beeldscherm, met als doel de lezer te vermaken en/ of iets nuttigs bij te brengen. Na jarenlang in relatieve anonimiteit te hebben geschreven, poogt zij sinds enige tijd haar veilige schulp te verlaten en het literaire landschap te overzien.

Wendy is blij met elke publicatie en werkt hard aan haar schrijfontwikkeling. Wie deze ontwikkeling wil volgen, bevindt zich op de juiste plek.

Smashwords Interview

Waar ben je opgegroeid en op welke manier heeft deze omgeving jouw schrijven beïnvloed?
Ik ben opgegroeid in het bruisende Den Haag, in officiële documenten ook wel 's-Gravenhage genoemd. Over ontbrekende stadsrechten ga ik niet in discussie. Mijn jeugd heb ik grotendeels doorgebracht in Morgenstond, stadsdeel Escamp. Mijn moeder en ik woonden in een wederopbouwflat om de hoek van winkelcentrum Leyweg. Deze flat is inmiddels gesloopt. Voor wie zich mijn eerste verhaaltje nog herinnert: er lag weleens plas op straat, maar er was ook veel moois. Het Zuiderpark, de openbare bibliotheek, de eendenvijver en op busafstand Kijkduin. Helaas woonden er ook kinderen die hun heimelijke ambities als bokser op mij wensten te botvieren, maar gelukkig gold dit niet voor alle kinderen. Wel was ik bang voor de gabbers die ik bij de bushalte tegenkwam, hoewel ze behalve 'wat kèk je nah?' te vragen, weinig verkeerd deden. De diversiteit van mijn omgeving heeft een grote invloed op mijn verhalen. In mijn teksten besteed ik veel aandacht aan cultuur, mentaliteit, omgeving, sociale gebruiken en onderlinge verhoudingen. Ik observeer, onthoud en analyseer, om al die ideeën vervolgens in mijn verhalen te verwerken. In boeken kom ik deze thema's ook graag tegen, hoewel niet per se als hoofdonderwerp.
Wat voor boeken lees je voor je plezier?
Als ik lees, doe ik dat sowieso voor mijn plezier. Ook als ik boeken lees vanwege de nuttige informatie, geniet ik van het lezen. Bovendien lees ik ook over onderwerpen die niet bepaald gezellig te noemen zijn, omdat ik dan onder de indruk ben van de taalvaardigheid of de uitgebreide research van de auteur. Ik heb dus geen favoriete genres waarin ik schrijf of lees. De historische studieboeken staan gebroederlijk naast de thrillers en ik schrijf net zo graag over een pubermeisje dat de waarde van voorlezen leert kennen als over de weduwe die de moord op haar man wil wreken.
Read more of this interview.

Where to find Wendy Schuchmann online


Books

En alles is ijs
By
Price: Free! Words: 1,840. Language: Dutch. Published: March 16, 2014. Category: Fiction » Horror » Ghost
Julia heeft de zogenaamd beschaafde wereld achter zich gelaten. 'Het ondenkbare' kan en mag haar niet meer raken. In het verlaten strandhuisje, waar zij de veiligheid hoopt te vinden die de wereld haar heeft ontnomen, wacht haar echter een onaangename verrassing. Niet alleen haar geestelijke, maar ook haar fysieke voortbestaan staat nu op het spel.
De bankiersvrouw
By
Price: $0.99 USD. Words: 3,490. Language: Dutch. Published: March 12, 2014. Category: Fiction » Thriller & suspense » Psychological thriller
Eline heeft een afschuwelijk jaar achter de rug. Haar man Frederick is vermoord door de Dood Alle Bankiers Alliantie en zij weet niet meer hoe ze zonder hem verder moet. Eenzaam en depressief vertrekt ze naar Salou, in de hoop dat deze meer optimistische omgeving het leven in haar terug kan brengen. Het onmogelijke gebeurt: ze ontmoet de zorgzame Erwin. Maar wie is hij eigenlijk?
Haar laatste Kerstmis
By
Price: Free! Words: 1,920. Language: Dutch. Published: February 24, 2014. Category: Fiction » Thriller & suspense » Psychological thriller
Kerstmis, het feest van vrede en saamhorigheid. De familie Boogaers heeft er al helemaal zin in. Voor de vijfjarige Willemijn is zelfs een kerstelfje ingehuurd. Iedereen is blij en gelukkig, behalve Anne-Fleur. Ze wil haar dochtertje zo ver mogelijk uit de buurt van dat elfje houden, maar ze weet niet waarom. Of toch wel?
Vreemde vogel. Mijn leven met Asperger in columns
By
Price: Free! Words: 14,060. Language: Dutch. Published: February 21, 2014. Category: Nonfiction » Psychology » Psychopathology / autism spectrum disorders
Leven met Asperger: wat houdt dat nu precies in? Algemene uitspraken zijn onmogelijk, maar specifieke verhalen over mijn eigen wederwaardigheden zet ik graag op het beeldscherm. Schrijven is mijn leven, dus laat ik dan ook maar direct schrijven over mijn leven. Medelijden wil ik niet; leesplezier en leerplezier gun ik jullie van harte.

Wendy Schuchmann’s tag cloud


Wendy Schuchmann's favorite authors on Smashwords