Adrian Florea

Biography

ADRIAN FLOREA

S-a născut în 03 septembrie 1968 la Timişoara

Printre multe pasiuni (pescuitul, înotul, scufundările, sporturile nautice) cititul a ocupat un loc special. Poate şi datorită faptului că de mic era înconjurat de cărţi, mama lui fiind profesoară de limba şi literatura română, latină şi franceză. Primul lui roman citit in ciclul primar a fost “Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain.

A absolvit Facultatea de Jurnalistică, promoţia 1998, cu lucrarea de diplomă “Greşeli de ordin gramatical în presa românească”.

În momentul de faţă nu-i mai place să citească romane cu o acţiune clar definită, cu personaje bine conturate. Le consideră nişte poveşti. Tot din această cauză nu este un pasionat al filmelor. Le vede tot ca pe nişte poveşti, de data aceasta pentru leneşi care nici măcar nu-şi dau osteneala să citească. Adoră subiectele profunde, de psihanaliză.
Autorul lui preferat este Octavian Paler.

Din 31 ianuarie 2004 a emigrat în Canada – Ontario. Cochetează cu ideea reîntoarcerii în ţara natală.

Are în proiect şi alte compoziţii literare cum ar fi:
“Aventurile unui emigrant în Canada”, “Măturătorii”, “Cugetările unei extremităţi”.

Comentarii şi discuţii între cititori sau cu autorul se pot face pe blogul:
http://adrianflorea3.blogspot.com

Books

Stereotipii româneşti şi nu numai
Price: $5.00 USD. Words: 22,510. Language: Romanian. Published: November 26, 2012. Categories: Essay » Literature
Nu ştiu dacă cineva s-a gândit vreodată să pună sub lupă sau să radiografieze dialogurile banale întâlnite de noi la tot pasul ca apoi să le cuprindă într-o carte pe care să v-o prezinte d-voastră: CITITORUL. Dacă totuşi cineva a mai făcut aşa ceva, nu vreau să fiu acuzat de plagiat.
Emigrant sau repatriat. Povestea românilor din afara graniţelor
Price: $5.00 USD. Words: 41,920. Language: Romanian. Published: November 26, 2012. Categories: Essay » Literature
Cartea de faţă cuprinde două părţi. În prima sunt tratate păreri pro şi contra emigrare cât şi întoarcerea sau nu în patria-mamă iar în cea de-a doua parte protagoniştii mei vor depăna marea lor aventură a emigrării.

Adrian Florea's tag cloud

adrian    carte    emigrant    florea    granie    poveste    repatriat    roman    romn    romneti    romni    stereotipie    stereotipii    timioara