Anna Coudenys

Biography

Anna Coudenys & William Peynsaert schreven en regisseerden de premièrereeks van "In de Ketel" in de Stijn Brouns Theater- en Filmschool, Gentse Feesten 2014.

Anna Coudenys heeft al heel wat jeugdboeken op haar palmares. Haar stijl? Zo intens de emotie, zo eenvoudig de zinnen. Met een frisse taal verwerkt zij filosofische verkenningen naar wat het betekent om mens te zijn. Al haar personages zijn steeds op zoek naar innerlijke harmonie en geborgenheid en botsen daarbij natuurlijk op de harde muren van maatschappij, familie, vrienden, kennissen, maar ook op - misschien de hardste van allemaal - de muren die ze zelf optrekken. In de Ketel was voor haar een sprong in het diepe, waar zij met volle teugen heeft van genoten.

Where to find Anna Coudenys online


Where to buy in print


Books

In de ketel
Price: $8.99 USD. Words: 8,450. Language: Dutch. Published: July 8, 2014 by De Scriptomanen. Categories: Plays » Russian & Former Soviet Union, Fiction » Historical » General
Olga is een veteraan van de grote slag bij Stalingrad. Haar hele borst hangt vol met medailles. Elk jaar trommelt men haar op voor de traditionele herdenking. Die heldenstatus zint haar echter niet en smaakt zuur in haar mond. De jaarlijkse ceremonie is wel het lievelingsmoment van haar jongere broer, die de glorie van zijn zus graag naar zich toe trekt... Een tragikomische toneelmonoloog!

Anna Coudenys' tag cloud