Dr. Carol Rafael

Biography

Carol întâmpină de mic greutăți și are parte de cele mai neașteptate situații: persecuția familiei de către regimul comunist, despărțirea de mamă în clasele elementare (copilul rămânând la internat), deportarea familiei cu domiciliu obligatoriu la Aiud, tocmirea la 14 ani ca ucenic la cooperativa „Oțelul” (autoritătile interzicându-i continuarea studiilor); reușește însă să termine liceul la fără frecvență.

Tânărul este exmatriculat în anul trei de la Facultatea de Medicină din Cluj din cauza „situației economico-sociale a părinților”. Se angajează ca fochist, muncitor necalificat în Aiud, termină Școala Sanitară din Arad și, asemenea unui Sisif modern, reîncepe studiile la Facultatea de Medicină din București din anul întâi.

Însă când promovarea profesională îi este din nou blocată de partid (după absolvirea facultății, specializarea și cinci ani ca asistent universitar), hotărăște să evadeze din acest castel kafkian.

Ajuns cu familia în Israel, se adaptează la traiul complet nou din țara adoptivă și devine geriatru. Practică medicina cu plăcere până la pensionare, apoi găsește alte preocupări: botanica, călătoriile în țară și străinătate despre care scrie pe blog (xcursii.blogspot.com), sudoku, înoată în piscina orașului. Îi place munca fizică, soarele mediteranean îl bronzează lucrând zilnic în aer liber, îngrijind cei câțiva pomi exotici, grădina cu legume, flori, viță de vie și gazonul din curtea casei.

În 2005 a publicat prima carte:
"Amintiri din România Socialistă (de la înflorire la faliment)" în print, format electronic și pe AmintiriDinRomania.com.

În 2016 a publicat “Șapte decenii de medicină: amintirile unui medic geriatru”.

Where to find Dr. Carol Rafael online


Where to buy in print


Books

Sapte Decenii de Medicina: Amintirile unui Medic Geriatru
Price: $0.99 USD. Words: 38,260. Language: Romanian. Published: November 1, 2016 by Dr. Gheorghe Rafael-Stefanescu. Categories: Nonfiction » Health, wellbeing, & medicine » Family health, Nonfiction » History » European
Autorul povesteste amintirile "medicale" din copilarie, scoala sanitara, cele doua facultati de medicina, specializarea si practicarea medicinei interne in România si a geriatriei in Israel. Povestirea se intinde de-a lungul a sapte decenii si ilustreaza schimbarile in patologia populatiei, in stiinta si in practica medicala. Stilul atractiv este condimentat cu umor, anecdote si situatii inedite.

Dr. Carol Rafael's tag cloud