Casio Vione

Biography

Casio Vione (født 1974) debuterede i 2011 med cutup romanen 'de blå disciple'. Han er en varm fortaler for lovliggørelsen af cannabis og er modstander af organiseret religion. Casio Viones største inspirationskilder er prosaen i spændingsfeltet mellem naturvidenskab og mystik; mellem eksotisk lidenskab og nordisk nøgternhed. Vione nyder at spendere sin tid de steder hvor kulturernes havbølger klasker mod hinanden og blandes til nye tilstande. OH CLARENCE (2015) er en udbygning af dét poetiske fundament, der blev sprængt og samlet i 'de blå disciple'.

Smashwords Interview

Hvad er historien bag din nye roman 'Oh Clarence'?
Ja, 'Oh Clarence' foregår i et næppe genkendeligt Danmark, hvor El Presidente leder diktaturet med alle midler. Den foregår om 25 år. Jeg havde brug for noget realistisk elastik til mærkelige opfindelser, og mærkelige helte og skurke, samt den absurde version af Historien, der virker samlende på historien og retfærdiggør det sociale forfald. Eddie Tapestone, min hovedperson og opdager, han er en slacker. Han kan ikke finde en mening med livet på trods af en fin uddannelse. Han ser kun en afgrund, dér hvor andres menneskelighed begynder. Så han har sådan set smidt sit liv ud med morgenskraldet, da vi møder ham. Han skylder et par millioner ECU efter et pokerspil med en vis sydamerikansk herre, en boss, en katolsk præst (ekskommunikeret fra Kirken for nazistiske relationer.) En mand der ville gøre dig en tjeneste, hvis du kunne vælge en kugle for panden. Så for at skaffe pengene må han finde en sin gamle ven Clarence Simperton, hos hvem han har pengene til gode. Men Clarence er forsvundet. Erklæret død og begravet i en tom kiste midt i et stormvejr af medieopmærksomhed. Det ene øjeblik er stamkunderne i Clarences fars bar parate til at prygle Eddie til plukfisk, det næste lokker de ham videre med små ad lib puns. Men alt stikker i forskellige retninger, og inden længe er rugemoderen Cloe involveret og det samme er Clarences popstjerne søster Maria - og kun nogle få åndeløse dage inden spillegælden skal betales... og så vil jeg ikke sige mere.
Hvornår begyndte du at skrive?
Ja, altså jeg begyndte at skrive før jeg egentlig var i stand til at skrive ret meget andet end mit navn. De første "bøger" var bare linje efter linje, side op og side ned med kruseduller. Lidt af en bibliotekar var jeg vist også og lavede labyrinter til kattekillingen med min fars store samling hardcover pulp... alt fra Ed McBain, Ellery Queen, Donald E. Westlake til Barbara Cartland og Leon Uris... "Nothin' cracks a turtle like Leon Uris..."
Read more of this interview.

Where to buy in print


Books

Oh Clarence
You set the price! Words: 42,290. Language: Danish. Published: April 28, 2015 by El Guapo Publishing. Categories: Fiction » Mystery & detective » Hard-Boiled, Fiction » Science fiction » Apocalyptic
'Oh Clarence' foregår i et dystopisk Danmark. Året er 2039 og planeten er døende. Det psykiske klima smuldrer, kulturen er blevet en karikatur af sig selv. I et kapløb med døden eller dét der er værre forsøger Eddie Tables at opspore sin gamle ven, Clarence. Clarence skylder Eddie penge nok til at dække Eddies astronomiske spillegæld til Mr. Bluejay - residerende psykopat extraordinaire og kirurg.
De Blå Disciple
Price: Free! Words: 14,800. Language: Danish. Published: May 18, 2011 by El Guapo Publishing. Categories: Fiction » Adventure » General
Remus er gadekunstner og excentriker. En dag kommer han ud for et færdselsuheld og efter en hallucinerende operation på et tysk sygehus, vender han tilbage til Danmark. Men de magiske omstændigheder sender ham direkte ind i en parallel dimension. De væsner Remus bliver ophav til trækker personer og læseren ned i en omsiggribende konflikt, hvor lejemordere og mafiosoer på syre hærger løs.

Casio Vione's tag cloud

alkohol    beatnik    dansk cut up    de bl disciple    experiments    interpunktuationstegn    litteratur    mafia    mord    narkotika    new style    religion    scifi    sex    tech    terror    text