Els Mertens

Biography

Sinds mijn tienerjaren is schrijven een grote passie. Door succesvol mee te doen aan wedstrijden begon het te kriebelen om een stap verder te gaan: een boek schrijven. Ik debuteerde met mijn verhaal 'Als haat en liefde samen komen' en publiceerde al verschillende kortverhalen.
Begin 2016 bracht ik mijn eerste roman uit, getiteld 'De blog naar vrijheid'. Deze wordt gratis aangeboden, omdat ik graag heb dat mensen op een leuke manier kennis kunnen maken met mijn werken.

In de loop van 2016 schreef ik 4 verhalen over 4 vrijgezellen. Deze verhalen werden ondertussen gebundeld in het boek 'Vier vrijgezelle vriendinnen' verkrijgbaar als ebook en binnenkort ook als paperback.

Wat heeft 2017 in petto?

Op 7 maart verschijnt mijn verhaal 'Als haat en liefde samen komen' Dit boek verscheen in 2015 als paperback via een POD-uitgeverij, maar om verschillende redenen heb ik beslist het verhaal enkel als ebook aan te bieden, en het dus terug te trekken bij de uitgeverij.
In september volgt een vervolg van dit verhaal.

Verder schrijf ik ook naarstig verder aan een nieuwe reeks romans. Het eerste deel 'het geheim van verandering is koffie' verschijnt in het najaar, tegen de feestdagen.

En natuurlijk zal ik om de paar weken ook gratis kortverhalen posten.

Voor meer info en voor een exclusief boek met vier verhalen, dat nergens anders verkrijgbaar is, verwijs ik jullie graag naar mijn website

http://elsmertens.com

Where to find Els Mertens online


Where to buy in print


Series

Savannahs verhaal
Deze reeks speelt zich af in een koffiebar in het bruisende Dublin. Savannah verlaat haar rustige leventje in Galway en besluit een koffiebar te openen in Dublin, samen met haar vriendin Zoë. Al snel nadat Savannah kennis maakt met de mysterieuze man, Killian, vliegen de vlinders in het rond. Net op dat moment komt de vriendschap met Zoë onder druk te staan, waardoor haar band met Killian in een sneltempo sterker wordt. niet veel later volgt een eerste kus en beginnen de twee een relatie. Wat er in deel 3 gebeurt, is nog even een verrassing!

Books

Als de bubbel uit elkaar spat
Price: $1.10 USD. Words: 10,160. Language: Dutch. Published: October 18, 2017. Categories: Fiction » Women's fiction » General, Fiction » Women's fiction » Chick lit
Hoe hard Ellie ook probeert, ze krijgt het bedrog waar ze mee te maken kreeg niet uit haar hoofd. Al snel beseft Ellie dat ze contact moet opnemen met iemand die haar tot in het diepst van haar ziel haat, Lisa. Lukt het Ellie om door te dringen tot Lisa? En komt ze te weten wie de bedrieger is?
Het geheim van verandering is koffie
Series: Savannahs verhaal. Price: $2.99 USD. Words: 38,150. Language: Dutch. Published: August 19, 2017. Categories: Fiction » Women's fiction » Chick lit, Fiction » Women's fiction » General
Twee jaar na het verlies van haar ouders voelt Savannah dat ze vast zit in haar leven en zo niet langer door wil. Ze stelt zich kandidaat voor een project voor mensen die verandering willen, maar wordt helaas niet uitgekozen. Maar dat houdt haar niet tegen om enkele drastische beslissingen te nemen en haar dromen na te gaan jagen.
Verhalen voor tussendoor
Price: Free! Words: 28,680. Language: Dutch. Published: July 10, 2017. Categories: Fiction » Romance » Short stories, Fiction » Women's fiction » General
'Verhalen voor tussendoor' is een verhalenbundel met alle korte verhalen die ik de aflopen jaren schreef. - Voor altijd even weg - De nacht dat het maagdelijk wit verdween - Ontvlambare liefde - Rozengeur en maneschijn - Liefde die spoort - Onverwachte voorstellen, onvoorspelbare wendingen *finalist schrijfwedstrijd Sweek* En nog veel meer verhalen voor tussendoor.
Als haat en liefde samen komen
Price: $1.10 USD. Words: 16,520. Language: Dutch. Published: March 7, 2017. Categories: Fiction » Women's fiction » Chick lit, Fiction » Romance » Short stories
Al vanaf de eerste dag van haar nieuwe job is Ellie verliefd op haar baas Simon. Wanneer haar liefde beantwoord wordt, gaan de poppen aan het dansen. Collega Lisa, die ook verliefd is op Simon, haat het dat hij Ellie boven haar heeft verkozen. Alsof een gebroken hart nog niet genoeg is voor Lisa, wordt ze ook nog beschuldigd van bedrog via het internet. Maar is Lisa echt wel de bedrieger?
Vier vrijgezelle vriendinnen
Price: $2.99 USD. Words: 45,520. Language: Dutch. Published: February 1, 2017. Categories: Fiction » Women's fiction » Chick lit, Fiction » Women's fiction » General
'Vier vrijgezelle vriendinnen' is een verhalenreeks die zich afspeelt in één jaar tijd, beginnend met een deugddoende vakantie onder vier vriendinnen en eindigend met een toekomst die er helemaal anders uit ziet dan voorgesteld.
De blog naar vrijheid
Price: $2.99 USD. Words: 51,020. Language: Dutch. Published: April 1, 2016. Categories: Fiction » Romance » New adult, Fiction » Women's fiction » General
Emma besluit, na de zoveelste ruzie met haar vader, een blog te beginnen over haar rotleven. Ze komt in contact met Ben, die hetzelfde heeft meegemaakt en haar wil helpen. In het begin is Emma nog wat terughoudend, maar toch laat ze haar wantrouwen varen. Maar dan blijkt plots dat Ben geen onbekende is, maar iemand uit haar nabije omgeving.

Els Mertens' tag cloud

bedrog    beslissingen    bloggen    dromen    droom    familie    haat    hoop    impulsief    kort    kortverhalen    liefde    onderzoek    onrust    ontdekkingen    romantiek    rouwen    tussendoor    twijfel    vakantie    verandering    verdriet    verhalen    verliefd    verliefdheid    verraad    verrassing    vieren    vriendin    vriendschap    vrijgezel    vrijheid   

Smashwords book reviews by Els Mertens

 • Obsession on July 14, 2015

  Well written.
 • Op Sessie on July 24, 2015

  Zeer leuk kortverhaal. Geweldig hoe je belevingsvermogen soms rare kronkels maakt!
 • Serendipity: Not So Sweet on Aug. 04, 2015

  What a sweet, lovely short story. Very well written. Reads very easy.
 • Sneeuwjongen on Jan. 29, 2016

  Een heel leuk verhaal voor kinderen!! Ik kende de tekening al, maar het bijhorende verhaal lees ik dus nu pas. Voor mij had het gerust nog wat langer mogen zijn (en voor onze dochter ook)
 • Panda's Friends on Aug. 22, 2016

  Sweet story that tells a lot!