Андреј Фајгељ

Biography

Др Андреј Фајгељ је рођен 1978. године у Новом Саду. Ту је на Филозофском факултету дипломирао француски језик и књижевност, а магистарске и докторске студије завршио је на Универзитету Пол Валери III у Монпељеу, Француска. Докторску тезу „Упоредна фразеологија и идеологија у епици: Хомер, француско витешко песништво, гусле” одбранио је с највишим похвалама. Доцент је за француски језик на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.
Оснивач је Центра за савремену едукацију, који је спроводио пројекат „Радна етика у Србији” и Међународне иницијативе за праћење антисрбизма, која је издејствовала прво извињење једног светског медија српском народу.
Осмислио је и произвео ћириличку тастатуру, направио онлајн базу гусларских песама, другу након оне на Харварду, и спровео пионирски пројекат убројчавања (дигитализације).
Био је оснивач и високи функционер политичких странака које су се позивале на нове људе, директор Културног центра Новог Сада и председник Организационог одбора за пријаву Новог Сада за Европску престоницу културе.
Уместо свега наведеног, сада би се могло написати само: дисидент.
У овом тренутку, прети му пет година затвора због објаве на Фејсбуку: „надам се да ће након овог дна, пузања и клечања доћи устанак”.
Повратник у Србију. Полиглота. Отац четворо деце.
Аутор је више научних радова, блогер и колумниста, а ово је његова прва књига.

Where to find Андреј Фајгељ online

Videos

Преузмите књигу ”После Вучића”
Не питај како сменити човека, већ како променити парадигму.

Books

После Вучића
Price: Free! Words: 22,780. Language: Serbian. Published: April 11, 2016. Categories: Essay » Political, Nonfiction » Politics & Current Affairs » Activism
Не питај како сменити човека, већ како променити парадигму.

Андреј Фајгељ's tag cloud