12 Nisan 1969′de Ankara’da doğdu. 1986’da GATA Sağlık Astsubay Hazırlama Okulu’ndan mezun oldu. 1987′de askeriyeden ayrıldı. Azerbaycan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi ve Hazar’ın Statüsü konusunda tez yazarak 1997′de ‘Uluslararası Hukukçu’ ünvanını kazandı. Kanada’da Centennial College’den 2008’de ‘Sosyal Toplumcu’ diploması ile mezun oldu. 2011’de York Üniversitesinde Sosyoloji, 2014’te Wilfrid Laurier’de ‘Sosyal Danışmanlık ve Terapi’ masteri, 2015’te aynı üniversitede ‘Din ve Kültür’ masteri bitirdi. Halen Martin Luther College Üniversitesinde ‘İnsan İlişkileri-Ruhsal Bakım ve Psikoterapi’ doktorası yapıyor.
Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı için 1992-1998 yılları arasında Azerbaycan, 1998-2000 Ankara ve 2000-2001 arasında Kanada da gazetecilik yaptı. Sonraki dönemde farklı ülkelerde yayınlanan gazete ve dergilere köşe yazısı yazdı.
Evli ve üç çocuk babası olan Arslan, Kanada ve Türk vatandaşı olarak Kanada’da gazetecilik ve akademik yaşamını sürdürüyor. Arslan, iyi derecede İngilizce, Almanca ve Azerbaycan Türkçesi biliyor.
YAYINLANMIŞ KİTAPLARINDAN BAZILARI
Biladı Ekrad Kürdistan-Kürt Diyarının Saklı Tarihi
Ergenekon’un Karanlık İsmi: Tuncay Güney
Gece Yolculuğu
Gurbette Aykırı Konuşmalar (Röportajlar)
Hazar’ın Kurtlar Vadisi
Kanada’ya Gelmenin Yolları-Kurtar Bizi Kanada
Mason Bektaşiler
Matrix’in 11 Eylül Kurgusu
Mesih’in Hızır’ı Barnaba-Hristiyanlığın Gizli Tarihi
Net Kırılma: Evenjelik Harbin Kurgusu
Petrol Satrancı
PKK’nın Çocuk Askerleri
Teşkîlât-ı Ergenekon
Tevhid Eri Barnaba
Türkistan ve Ötesi (Gezi yazıları)
Van Gölü Canavarı JİTEM
Ben Nebi değilim, Resûl de değilim, velâkin ben vârisim. Verâset-i Muhammediyye hasebiyle tecelli etmekteyim, Hakikat-i Muhammediyye’den mütecellî olan mâhiyeti, O'nun hâlini, kemâlatının bütün suretini, evlâd-ı sulbîsi gibi vâris olarak, verâset-i külliyeyyi cem'iyyetim hasebiyle emr-i Hak ve emr-i Resul ile inzal ve tenzil ederim.
Ben bir öğretmenim. Kadim zamanlarda, yorgun yolcuların konakladığı kervansaraylar gibi olmalıyım. Sıcak, emin, cömert. Kışla yaz kucaklaşmalı ellerimde. Çorak toprakların bağrından nehirler akıtmalıyım, gür ve gümrah. Ve toprağımın çorak yanlarını kanımla sulamalıyım, vahaya dönüştürmeliyim tüm coğrafyamı...
Bu kitap, bir Sufinin çıkmış olduğu “Gece Yolculuğu”ndaki müşahedelerinin şiir diline dönüşmüş halidir. Klasik şiir anlayışının dışında bir muhteva ve yapıya sahip olan metinler, sûfîlere derinden derine mesajlar sunuyor.
Gece Yolculuğu, dinsel psikoloji ve psikoterapide çığır açacak bir eser. Parolası şu: Allah'a kulluk Sufi'yi özgür kılar, Kalbin Zümrüt Tepeleri'ne çıkarır, Risale-i Nur’un ortaya koyduğu İslam davasıyla kulu derviş yapar.